lördag 12 maj 2012

...och så går våren över i sommar...

Har just kommit hem efter en intensiv dag med vänner, massor av barn och mycket kärlek och glädje. På vägen hem var himlen alldeles rosa och det där typiska försommarljuset låg över de skånska rapsfälten. Sagolikt fint och jag kände mig så lycklig och rik som får uppleva detta medan ungarna sov trötta i baksätet efter en hel dags lek och stoj.

Och så kommer insikten om att det snart är sommar över mig så starkt. Den långa vintern och den kalla våren ligger snart bakom oss och nu väntar ljusare och varmare tider. Det har varit ett förfärligt långt och tufft år sedan förra sommaren och vi har varit igenom påfrestningar i familjen som vi sent ska glömma. Men med sommarljuset, de senaste dagarnas ljumma regn, blomdoft i vinden och sandalinköp till barnen kommer en lätthet i stegen och en stark segerkänsla. Vi klarade det, och nu väntar en lång härlig sommar på oss!


I min trädgård är det också tydligt att den första sommarmånaden bara är några ynka dagar bort. I min skuggrabatt under äppelträdet har den söta lilla spetsmössan börjat blomma den här veckan, och den är en så fin budbärare om sommaren. Den sprider sig lätt och har fina blad som också fungerar som marktäckare. Kan verkligen rekommendera den till halvskuggiga lägen.I samma rabatt är flocknävan 'Spessart' också på väg att slå ut. Den känns också verkligen så somrig och när jag ser den tänker jag på midsommar, ljusa kvällar och lätta dagar. Tänk att det snart är dags nu!
Och på smultronkullen under syrenen blommar det för fullt. Förutom dessa smultron och de vanliga jordgubbarna i köksträdgårdens jordgubbsland har jag i år planterat vita smultron 'Snövit' och även vita jordgubbar 'White dream'. Det ska bli spännande att se hur de utvecklas och kul att det finns ännu mer för barnen att mumsa på i sommar. Jag är glad över att få in mer frukt och bär i trädgården för vart år, egenodlat smakar alltid bäst och jag vill ju att barnen ska veta varifrån godsakerna kommer.


Bakom lekstugan håller fina ormbunkarna som jag fick av grannen tidigare i våras på att rulla ut sina flikiga blad. Vilket skådespel, det är ju som en liten konstinstallation.


Och så äppelträdet... kan inte låta bli att visa det igen, så alltigenom ljuvligt som det är just nu, jag får aldrig nog! Ja, nog är det sommar i luften trots kall blåst över Skåne idag. Jag går och lägger mig nöjd och glad och sparar den här fina dagen i hjärtat.

Håll tummarna för mojnande vindar imorgon så att vi kan börja bygga växthus!

Kram från

13 kommentarer:

 1. Jag ska hålla både tummar och tår för att ni ska få sätta igång med växthuset, både för er skull och av egoistiska skäl. Jag är ju så nyfiken! :-) Så vackra bilder du har fångat och vilken härlig dag. Man kommer ju ihåg hur skönt det var att somna i baksätet på väg hem efter festligheter och hur mamma och pappa bar in en i sängen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Mycket skönt att sommaren är framför oss nu! När du visar dina bilder märks adet tt ni ligger lite före i Skåne!

  SvaraRadera
 3. Sommar?? här har knappt våren börjat:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder som ger en försmak åt oss längre opp! Hoppas växthuset kommer opp, blåst är alltid jobbigt och älskas nog bara av seglare :)

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder!! Vad skönt att du har lugn hos dig nu, vet att du hade det tufft i vintras.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Hopplahejsan så långt det kommit i din trädgård och det är ju som om man skulle vilja hänga sig lite i den där visaren på klockan så att tiden inte går för fort nu!
  agneta kram

  SvaraRadera
 7. Sommer - jeg vil tage dig på ordet og hænge hængekøjen op ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 8. Ja, i dag är det riktig skånsk vår! Rhododendronen blommar, men inte äppelträden!!! Men jag får titta på din bild tills mina blommar. Ha en bra vecka./Lila-Christina

  SvaraRadera
 9. Ett av barnen var "nästan" på väg till Sibbarp idag....för att bada...fast hanångrade sig innan han kom iväg.Men snart så är det dags...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 10. Så fint det blommar hos er därnere.. Än har vi en bit kvar, men det är underbart med sol och värme. Precis vad man längtar efter!

  Ha en bra vecka, Marie

  SvaraRadera
 11. Vad skönt att du känner dig starkare och påväg åt rätt håll. Gah, vilka bilder!! Jag planterade spetsmössa och flocknäva under ett av äppelträden i höstas (+ rosor då förstås:)), ska bli spännande att se dem blomma för första gången. Dina har dock hunnit längre än mina.
  Hoppas du har kunnat hålla på med växthuset idag. Jag hann inte alls med mitt denna helgen.
  Ha det fint.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Visst går det fort och jag tyckte att en dag borta hade förändrat trädgården, kan bero på att igår var det storm och regn när jag åkte men sol och blå himmel som välkomnade mig hem. Kul med webb vykortet i tidningen.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...