onsdag 23 maj 2012

Inget snack om saken...

...det värsta ogräs mina bloggläsare vet är KIRSKÅL! Denna vackra men ack så förhatliga växt som tar över allt i sin väg fick överlägset flest röster i min omröstning. Så här ser den fulingen ut när den försöker tränga från grannens tomt genom planket in till oss. Jag är där och rycker blad och har mig, men det är en kamp jag alltid förlorar och kommer att fortsätta förlora i evighet amen.

Hur kul är det här, liksom? Suck, grannarna bryr sig verkligen inte och på deras sida frodas kirskålen i godan ro.

Ser ni den lilla fjuttiga plast-spärren som jag satt bakom planket i ett lamt försök att stoppa invasionen? Moahahaha, jag kan riktigt höra hur kirskålen skrockar skadeglatt medan den lätt som en plätt forcerar den.
Men kirskål är ju samtidigt så vackert när det får växa vilt till exempel under ett lövträd i skogen. Och den vitbrokiga varianten är inte lika invasiv och kan absolut pryda sin plats i en rabatt. Så den är ändå inte allt igenom hatad.

Som god tvåa i min lilla omröstning kommer den besvärliga snårvindan, och på tredje plats hittar vi "annat". Här finns mer eller mindre kända kandidater som revsmörblomma, skelört, revsuga, kvickrot, våtarv och vresros. Fy så mycket trista ogräs det finns som kan invadera när man minst anar det.

Nej, jag tror jag vänder blicken åt ett annat håll... mot allium i solnedgång till exempel!

Tack alla som var med och röstade, och ha en fortsatt skön kväll!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...