tisdag 1 maj 2012

Hemma är det ju sommar!

Jösses, här var vi borta från trädgården ett par dagar och när vi kom hem i eftermiddags var det bara att konstatera att sommaren hade kommit medan vi var borta. 20 grader varmt, all vårblomning fullkomligt exploderar och överallt knoppas det. Ett par dagar till med sådant här väder så kommer syrenen att slå ut...Jag kan inte låta bli att bildbomba er idag också, så här kommer ännu en ljusgrön kavalkad. Funkian är ju för läcker när den vecklar ut sina blad, som gröna små strutar. Just den här med vita bladkanter är en av mina favoriter. Kul att se den igen!

Plommonträdet hade också gått i blom, hur är det möjligt? Fyra ynka dagar var vi borta men det känns som fyra veckor när man ser allt som skett i trädgården. 

Jag har visat den blekgula sockblomman flera gånger den senaste tiden. Här är den igen, nu i full blom och med späda nya blad. Visst är de vackra? Det är mest för bladen jag har den faktiskt. Blommorna är fina men kortlivade.

Tulpanerna som jag och dottern satte i höstas blommar så här fint i lila och vitt.Och så häggmispeln igen. Precis som jag trodde blommade den för fullt när vi kom hem. Och jag suckar lyckligt, den är ju så fin!


Lilla carmencitarönnen som jag adopterade från Maria i oktober ser ut att ha klarat sin första vinter hos oss alldeles utmärkt och så här skir och vacker är den nu i sin ljusgröna skrud. Jag ser verkligen fram emot att se den blomma!

I skuggrabatterna är det också full rulle. Den kaukasiska förgätmigejen är som allra vackrast nu. Tyvärr är den inte lika fin efter blomningen, då bladen lätt får mjöldagg och ser allmänt trista ut. Sprider sig som ett ogräs gör den också och jag har funderat på att gräva bort den helt och hållet. Men titta på den nu, detta härliga blå gör det ju värt allt det andra. Nej, den får allt stanna ett tag till!


I min nya lilla skuggrabatt knoppas det i myskmadran, fyndad med 70 % rabatt på plantskolan i höstas. Mycket välfyndat, verkar det som.  

Även i lilla köksträdgården har det hänt grejer. Det är fullt av knopp i jordgubbsplantorna, och jag hoppas på många söta gubbar i år. 


Det ser ut som det kan bli en del blåbär också, för blåbärsbuskarna är översållade med knopp. I år kanske de räcker till att frysa in lite också, om inte allt hamnar i Tages lilla mage igen...I rabarber-lådan är det någon slags rekord, det väller ut över alla kanter. Jag plockar och plockar och har dessutom grävt upp en del av plantan för att ge till grannen. Men det märks inte över huvud taget, helt otroligt vad det växer! Ikväll blev det smältrabarber med glass till efterrätt och i veckan ska det bli rabarberkräm. 

Ja det var ett härligt grönt välkomnande vi fick när vi kom hem. Som vanligt så här års skulle jag vilja trycka på paus-knappen, för nu händer ju allt underbart på samma gång och i ett sådant tempo att det är omöjligt att hänga med på alla små skiftningar. Är det fler som känner likadant, måntro?

Vinnaren av min utlottning kommer jag att presentera här på bloggen imorgon kväll. Eftersom jag är trött efter resan skjuter jag alltså upp dragningen tills imorgon, och ger er som missat att vara med några timmar till. Ett fint vindspel kan bli ditt, så passa på att vara med!

Nu är det dags att krypa ner i sängen, med solblossande ansikte och klorofyllfyllda lungor...

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...