torsdag 17 maj 2012

Grus vare här!

Härligt med långhelg och här har vi nu på allvar satt igång projekt ny uteplats. Minns ni när jag fick en vision tidigare i våras då jag efter mycket funderande plötsligt kom på hur det skulle se ut längs med västsidan av huset? Nu är vi på g och igår levererades sammanlagt fyra ton bärlager och singel till uteplatsen och gångarna. Mycket skottande blev det innan allt var på plats. Tippbilen var nämligen för stor för att kunna backa upp på vår uppfart och lade därför allt på grönområdet utanför. Således fick vi inleda vår grävhelg med att först skotta och släpa in allt på tomten. Snacka om dubbelarbete! Trodde att de levererade med mindre bilar i villaområden, men den som kom med våra varor var ju lika stor som vårt hus... Som tur var fick vi hjälp av Tage och hans syster som skyfflade grus med sina små sandlådespadar så det stod härliga till.

Tyvärr har ju dagens väder varit minst sagt mysko. Ena stunden sol, sedan regn, sedan en liten storm, därefter sol igen osv osv. Många turer in och ut har det blivit med barnen idag, men vid lunchtid var det fint och vi tände optimistiskt grillen. I samma ögonblick som vi grillat klart korven började det förstås regna igen så det slutade med att vi hade picknick i vardagsrummet istället.

Min snälla man har förutom ihärdigt skottande idag även tagit upp stenar vid entrén för att kunna gräva ner en kabel till den nya uteplatsen. Allt för att hans envisa hustru vill ha en vattenfylld zinkbalja med liten pump i... det är kärlek det!

Själv har jag grävt en ränna där vi ska lägga storgatsten i kant mot gräsmattan. Smutsigt, svettigt och tungt var det och dessutom är jorden full av rötter efter den gamla tallen som stod i närheten fram tills förra sommaren. En och annan svordom slank allt ur mig medan jag slet...

Så här såg det ut i förmiddags. Återstår att se hur långt vi kommit innan helgen är slut? Imorgon ska vi i alla fall hyra en padda, skotta ut bärlager och gräva ner plintar till den spaljé av armeringsjärn som ska stå mitt på uteplatsen. Hoppas att vädret blir mindre labilt, det blir liksom roligare om man kan fokusera i mer än 30 minuter åt gången...
Efter gårdagens inlägg om helvetiska ogräs kan jag konstatera att kirskålen har en förkrossande ledning i min lilla omröstning. Men ni som inte röstat än, gör det så vi får veta med säkerhet vilket som är trädgårdens värsta gissel. Nu ska jag titta in hos er andra och se vad ni haft för er denna Kristi Flygare-dag - ha en fortsatt fin kväll!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...