söndag 13 maj 2012

Det finns alltid plats för en pallkrage till... eller två!

Äsch, det gick inget vidare med växthusbygget idag. Det visade sig betydligt svårare än vi trodde att få till sockeln på stenläggningen där det ska stå. Det blev väldigt uppenbart att marken lutar, om man säger så. Suck! Energin gick ur oss för en stund, men efter en kopp kaffe och lite muttrande fann vi annat att glädja oss åt istället.

Som att den första brunnävan slagit ut...Och att syrenerna är på tur...Sedan fick barnen måla pallkragar som ska stå i den nya rabatten. För visst får det plats några där också... Så här fina blev de! Och mycket kladdigt var det också. Ser ni Tages gubbar på lådan närmast kameran?

Nu när det stundar en långhelg hoppas vi komma en bra bit på väg med den nya lilla uteplatsen. Med pallkragarna på plats fick jag ännu mer känsla för hur slutresultatet kommer att bli och det bådar gott. I dessa kragar ska vi så sommarblommor, ja, redan imorgon ska fröna i jorden. Zinnia och rosenskära blir det i pastelliga härliga färger. De flesta i olika nyanser av rosa, för här är det storasyster som valt i frökatalogen.Här är en som garanterat inte bryr sig ett jota om vare sig växthus eller pallkragar. Katten Klara håller en låg profil så här på vårkanten och vill helst sova ifred under blåbärsbusken. Så här indignerad ser hon ut när man väcker henne ur sin blåbärssömn.
Förresten, minns någon mullbärsbusken som jag med mina klippgalna sekatörsfingrar råkade stympa av bara farten dagen efter att jag fått det av min mans snälla släktingar? Efter den chocken var jag säker på att jag tagit död på den stackars busken, och det har onekligen sett mörkt ut hela våren. Men se - plötsligt händer det! Det finns allt lite liv i de stackars pinnar som återstod ändå! Hurra!Även mitt lilla fikonträd är på gång. Ja, sommaren är faktiskt inte långt borta!

Som ni ser blev det ändå en härlig trädgårdssöndag trots att vi inte kom så långt med växthuset. Det kommer att bli trixigt att få det på plats, men vi tar nya tag i helgen. Nu väntar sköna sängen och en bunt trädgårdstidningar.

Ha en fin start på veckan allesammans!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...