måndag 7 maj 2012

Den fula ankungen?

Jag har handlat och sålt mycket på Tradera genom åren, och tidigt i våras köpte jag för första gången frön därifrån. Inspirerad av Pilgrim med fina bloggen Bland rosor och bladlöss blev jag så sugen på att skaffa några plantor jättevallmo och till min glädje har jag nu lyckats dra upp några egna små exemplar av den vackra korallrosa sorten 'Coral Reef'. De ser faktiskt ut att ta sig riktigt fint och ska snart få flytta ut i rabatten. Men mer om dem senare, för nu handlar det om en oinbjuden gäst i fröpåsen.

Ganska snart såg jag att en liten planta avvek från de andra helt och hållet, med sina småflikiga blad. Någon som har en aning om vad detta kan vara för gökunge?
Jag har låtit den vara för att se vad det skulle bli av den, och tycker det ser ut som en annan variant av vallmo. Det är en gul blomknopp på gång, ser ni den där i mitten?
Hmm... vid närmare eftertanke ser det kanske inte alls ut som en vallmo? Är det rentav ett ogräs jag närt vid min barm? Nej, jag tror jag sätter mina vänner bland blogg-detektiverna på den. Skriv gärna en rad om du vet vad detta är, så att jag kan avgöra om det blir komposten eller finkruka för min ankunge.

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...