onsdag 25 april 2012

Vackraste vårregn

Idag faller ett ihållande regn över min stad och jag blev alldeles dyngsur när jag cyklade. Men det gjorde inget, jag bara njöt av den där vårluften som blir så klar och ren i regnet. Ja, jag älskar vårregn! Man kan riktigt se hur alla växter suger det i sig och det ljusgröna nyanserna fullkomligt exploderar överallt. Jag for förstås ut med kameran för att få några närbilder av den där otroliga växtkraften. När man ser dessa bilder är det svårt att fatta att trädgården var alldeles kal för bar några veckor sedan. Idag skimrar miljontals små vattendroppar hos mig och gör både mig och trädgården gott.


Droppe på syrengren, och det regnvåta trädäcket blankt som ett dansgolv där bakom.

 Klätterhortensian, blankgrön och underbar!Nyduschade klematisknoppar. Nu slår de ut när som helst! Den blekgula sockblomman vecklar ut sina vackra blad i regnet.


 Daggkåpedropp.


Aklejornas vackra blågröna färg förstärks ännu mer av regnet.


Ett par dagars sol på detta så blommar min tulpanrabatt!Myskmadrans blad är så vackra och så härligt knallgröna.


I rabarberlandet börjar det redan likna en djungel, och årets pajpremiär gick av stapeln i helgen.


Även i jordgubbslandet grönskar det.

 Mörkbladiga växter framhävs också så fint av regnet. Här höstsilverax 'Brunette'.

Och här vattendroppar som diamanter i kärleksörten 'Matrona's bladrosetter.


Droppar i plommonträdet och prismor i spaljén = glitter överallt! Och långt där bakom slår den enorma kastanjen på andra sidan gatan ut. Snart kan vi sitta på vår uteplats och lyssna till suset i den stora lövmassan, ett av sommarens bästa ljud i vår trädgård.

Ja, jag älskar regn! Jag älskar svalkande sommarregn och gråmurrigt höstregn, till och med snöblandat regn om jag får titta ut på det genom mitt fönster framför kaminen. Men frågan är om inte vårregnet är det allra härligaste? Sådana här dagar är jag extra lycklig över att ha en egen trädgård att regn-njuta i. Lyckliga jag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...