onsdag 11 april 2012

Månadsbild april


Tiden rusar och så har det gått en månad igen. Och nu grönskar det därute! Grått och regnigt har det varit idag också, men luften är mild och nu i eftermiddag är det disigt och tio grader. Det spirar, det gror och det sjunger!

I trädgården har det hänt en del sedan förra månadsbilden togs. Skuggrabatten under fruktträden har fått gatstenskant hela vägen runt. Den gamla betongdammen framför fågelbogranen är äntligen borta och den andra gången av gatsten är på plats.

Nu är nästa steg att färdigställa den nya rabatten och lilla uteplatsen till höger i bild. Allt gräs är bortgrävt och buskarna har planterats om på rätt ställen, men storgrävningen återstår. Just där bänken står blir det grus, och även gångarna ska grusläggas och kopplas ihop med uppfarten längst ner i trädgården. Tror det blir fint och det ljusgrå gruset lyser upp. Bakom bänken kommer vi att sätta ännu en spaljévägg av armeringsjärn för att ge insynsskydd, troligen med murgröna för att få lite mer ombonad känsla på vintern också. Plankan visar vart den ska stå. Och sen ett lager toppdress på den obefintliga gräsmattan så grönskar det förhoppningsvis där också snart!

Till sist ett mer ovälkommet nyinslag. Ser ni det mystiska röret som syns som ett svart hål i gräsmattan. Detta har alltså legat dolt under gräset, men dök upp i leran häromveckan. Fyllt med vatten är det, och jag hoppas innerligt att det inte utgör toppen på någon dold hemlighet som vi behöver gräva ut. Kanske har vi hittat vägen till vårt eget Narnia? Borde man oroa sig, nån som vet vad det kan vara?

Ja, så är läget i vår trädgård denna aprilonsdag. Och ikväll handlar det om trädgårdsplanering och hur man skapar en struktur i Trädgårdsonsdag. Det är ju precis det som vi håller på med, så det får jag ju inte missa! Gäst är Maria Arborgh, känd från Söderläge. Kul med en ny gäst varje vecka tycker jag, men nog kommer man sakna John Taylor?

Ha en fin kväll!

14 kommentarer:

 1. Håller med dig, kul med gäster men jag kommer också sakna John. Har ingen aning om vad röret kan vara men min fantasi satte igång...Ett hemligt rum under gräsmattan där... Nej, jag ska inte fortsätta. Det är säker något jättebanalt som ett byggrör som fastnat och blivit avkapat. Snyggt blir det, fantastiskt snyggt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Aha, trädgårdsonsdag ikväll, det hade jag missat. Tack:)).
  Det kommer bli så snyggt hos dig!! Roligt att få följa med på vägen:).
  Hmm, mystiskt rör...kan det vara ett rör till en ställning, alltså en mattställning? Ett rör som man trär i ett annat rör. Vi hade så i vår trädgård när vi tog bort mattställningen.
  Trevlig kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Japp, onsdag och enda kvällen då jag verkligen bokat tv´n kl 20. Jag kommer sakna John.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint ni har det... och finare blir det! Det där röret är nog inget farligt men kolla för säkerhets skull att ni inte har en gammal nergrävd oljetank som den sitter fast i. Ibland ligger det gamla oljetankar sådär...

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kommer också att sakna Johm. Han är ju halva nöjet :-)
  Vad fint det blir i er trädgård. Angående röret i marken... hört talas om Alice i underlandet? ;-)
  Ha det fint!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Wow vilken fin trädgård det blir, så vackert att rama in med gatsten. Vi har haft så idag och jag tror att det får följa med till nästa.

  Kommer inte att missa favvo programmet.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 7. Det kommer att bli alldeles, alldeles fantastiskt. Den där sittplatsen på soffan med murgröneinramningen kommer säkerligen att bli en favorit. Och snygg året runt dessutom.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 8. Ååå ja visst är det härligt att få vara igång. Jag ska dock bära hem 100-tals stenar från skogen. Kommer ta ett tag. Men visst är det underbart när det händer grejer i trädgården. Man vill knappt gå till jobbet. Vill bara vara hemma och fixa hela tiden. Kram/Fia.

  SvaraRadera
 9. Vad snyggt det blir!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 10. Allt ser super fint ut och det är så rolkigt att få följa fina förändringar och der ser ut att bli "skit" snyggt.

  Kram Anna
  Det där med röret ska jag fråga någon på jobb i morgon, ska bara komma ihåg det...

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt vilket jobb ni har gjort.
  Så snyggt.
  Ser framemot hur det blir.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 12. Det händer verkligen en hel del i din trädgård hela tiden, kul att se! Kan älska alla projekt man har samtidigt som det ger en viss tillfällig ångest ibland med allt man vill göra.

  kram louise

  SvaraRadera
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...