onsdag 11 april 2012

Månadsbild april


Tiden rusar och så har det gått en månad igen. Och nu grönskar det därute! Grått och regnigt har det varit idag också, men luften är mild och nu i eftermiddag är det disigt och tio grader. Det spirar, det gror och det sjunger!

I trädgården har det hänt en del sedan förra månadsbilden togs. Skuggrabatten under fruktträden har fått gatstenskant hela vägen runt. Den gamla betongdammen framför fågelbogranen är äntligen borta och den andra gången av gatsten är på plats.

Nu är nästa steg att färdigställa den nya rabatten och lilla uteplatsen till höger i bild. Allt gräs är bortgrävt och buskarna har planterats om på rätt ställen, men storgrävningen återstår. Just där bänken står blir det grus, och även gångarna ska grusläggas och kopplas ihop med uppfarten längst ner i trädgården. Tror det blir fint och det ljusgrå gruset lyser upp. Bakom bänken kommer vi att sätta ännu en spaljévägg av armeringsjärn för att ge insynsskydd, troligen med murgröna för att få lite mer ombonad känsla på vintern också. Plankan visar vart den ska stå. Och sen ett lager toppdress på den obefintliga gräsmattan så grönskar det förhoppningsvis där också snart!

Till sist ett mer ovälkommet nyinslag. Ser ni det mystiska röret som syns som ett svart hål i gräsmattan. Detta har alltså legat dolt under gräset, men dök upp i leran häromveckan. Fyllt med vatten är det, och jag hoppas innerligt att det inte utgör toppen på någon dold hemlighet som vi behöver gräva ut. Kanske har vi hittat vägen till vårt eget Narnia? Borde man oroa sig, nån som vet vad det kan vara?

Ja, så är läget i vår trädgård denna aprilonsdag. Och ikväll handlar det om trädgårdsplanering och hur man skapar en struktur i Trädgårdsonsdag. Det är ju precis det som vi håller på med, så det får jag ju inte missa! Gäst är Maria Arborgh, känd från Söderläge. Kul med en ny gäst varje vecka tycker jag, men nog kommer man sakna John Taylor?

Ha en fin kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...