fredag 6 april 2012

Man tager vad man haver

Hej och hå, det börjar minsann likna en rabatt lite i ena hörnan mot entrén vid brevlådan. När kvällssolen kom såg det ut så här i det där tråkiga hörnet som varit rätt tomt rätt länge. Äntligen ändring på det!

Hela dagen igår flyttade vi växter, och än så länge är alla sådana som jag hade på vänt i andra delar av trädgården. Jag har ju funderat och klurat hela vintern på hur jag skulle placera dem och det var så kul att se dem hamna på plats. Här i hörnan där den stora rabatten börjar står nu mitt fina hybridkejsarolovon som just blommat över, med spansknäva runt fötterna. Framför har mina två vita rosor ('Iceberg' har jag nu fått lära mig att de heter, och inte 'Schneewittchen'. Verkar råda en viss förvirring där, inte bara hos mig! :) hamnat, tillsammans med lavendel, blå bolltistel och perovskia. Bolltisteln är ju årets perenn 2012, men hos mig är den en ständig favorit!


I hörnan närmast brevlådan satte jag två spireor som växte inklämda mellan några gigantiska idegranar när vi flyttade hit och som jag var mycket nära att kasta när granarna försvann. Men så läste jag ett inlägg i somras hos Maria med bloggen Almbacken om hur hon formklippt sina spireor till klot. De blev så fina och det är helt klart värt ett försök med mina buskar också. De ser inte mycket ut just nu, men förhoppningsvis blir det bättre när grönskan kommer. En chans till, de är de värda!


Några som däremot inte kommer igen är mina lammöron. Det är inte första gången jag misslyckats med dem och det bara är en torr livlös härva kvar när vårsolen tittar fram. Jag som trodde att det var en robust perenn som var lätt att odla, men hos mig har det i alla fall funkat dåligt. Någon som har liknande erfarenheter eller tips på vad jag gör för fel?Hela dagen igår var det fint väder och vi var ute från morgon till sena eftermiddagen. Mot kvällen blev det riktigt kyligt och vi gick in och badade små smutsiga barn, skrubbade trädgårdsfingrarna rena från jord och sedan tände vi en brasa och sjönk ner i soffan med solblossiga kinder. En riktigt mysig skärtorsdag med andra ord!

Än så länge lyser solen här så kanske hinns det med en runda till därute idag innan det utlovade ovädret slår till. När det är långfredag ska man göra allting långsamt har barnen just fått lära sig på Bolibompa, så det blir till att ta det lugnt idag. Och om det nu blir så illa som väderleksrapporten såg ut igår, med blötsnö och iskalla vindar så passar det ju utmärkt. En dag som gjord för att börja så luktärter och indiankrasse, tror jag bestämt...

En fortsatt riktigt skön påskhelg vill jag önska mina fina läsare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...