lördag 10 mars 2012

Vilken är din bästa kombo?

Hos den norska bloggaren Anne med den härliga bloggen Moseplassen pågår just nu och fram till 17 mars en kul tävling. Hon efterlyser de bästa tipsen på samplantering, och jag tänkte vara med med en av favoritkombinationerna i min trädgård.Vid min uteplats är den blå bolltisteln sambo med klätterrosen 'New Dawn' och jag älskar att se dem tillsammans. Den robusta och lite strama bolltisteln med sina svävande taggiga klot mot den yviga rosen i all sin romantik. Och så färgerna: Djupaste blått mot ljuvaste rosa. Alldeles, alldeles underbart och jag blir glad varje gång jag ser dem! Närmsta granne bakom dem är elefantgräset 'Kleine Fontäne' och det är minsann inte så dumt det heller, det blir en snygg fond med det mörkgröna gräset. Ja, jag är mycket glad för att just dessa växter fick flytta samman hos mig!

Den här bilden togs en kväll i juli förra året, då vi var med om ett magiskt väderfenomen här i Malmö. Plötsligt färgades kvällsljuset rosa och hela trädgården bäddades in i ett mjukt skärt sken. Det var otroligt fint, och jag har då aldrig sett något liknande. Helt klart var det ett av fjolårets finaste trädgårdsminnen för mig.


Passa nu på att gå in och titta på alla fina förslag på kombinationer som deltar i tävlingen. Klicka på bilden så kommer du direkt dit. Finalister utses den 22 mars, och sen blir det möjligt för alla som vill att vara med och rösta fram vinnaren. Häng gärna på i tävlingen också, det är riktigt fina priser.

Och ha en riktigt skön lördag! Själv ska jag gräva lerjord i dimma, tjoho!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...