onsdag 28 mars 2012

Såpa och kaffe

Äntligen har jag städat bort det sista av byggdamm och stök från min lilla pergola! Det är inte klokt, snart fyra månader efter avslutat bygge och flera stora städrundor med kvast och kratta senare plockar jag fortfarande upp skruvar, små tussar av isolering, byggtejpbitar med mera ur rabatter och gräsmatta varje dag. Men trägen vinner, för varje spik som avlägsnas lägger vi den jobbiga byggtiden längre bakom oss och gräsmattan är snart säkrad för ivriga små barnfötter som vill ut och springa barfota. Pergolan var fullständigt täckt av sågspån i höstas och såg för bedrövlig ut, men nu är den skurad med såpa och doftar så gott.

Mörklila, nästan svarta penséer på mitt lilla betongbord. Och en ny fin kruka längst bak som jag fick av min mamma i höstas och har sparat tills nu, det var liksom inget kul att ställa den mitt i byggbråten. Desto roligare nu att låta den få komma ut i vårsolen!

Vita penséer i min gamla trälåda, som ska avlösas av snötörel vad det lider. 

Och min fina vita blomstege som jag köpte på en resa i Danmark för några år sedan har också fått komma fram. Äntligen! De senaste åren har jag haft barn i värsta klätteråldern, men nu har det lagt sig och mammans fina saker kan få synas igen. Efter städrundan blev det kaffe i solen på den svarta stolen. Är kaffe någonsin så gott som i den första värmande vårsolen?

Ungarna åt glass i solen, jackorna åkte av och kritorna fram. Tage har börjat rita huvudfotingar, ser ni dem i gult där till höger? :)

Nu blommar de första minipåskliljorna tillsammans med kaukasisk förgätmigej i rabatten under plommonträdet.

 Syrenknopparna sväller och sväller...


Och  under syrenen tar årets smultronkudde form.

Fram för fler sådana här ljuvliga dagar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...