fredag 2 mars 2012

Mässrapport från Skånsk Trädgård

Jaha, då var jag hemkommen från mässan där jag hade en trevlig stund med min trädgårdsvän Johanna och hennes kolleger. Det fanns en hel del att se, men jag måste säga att jag ändå blev lite besviken. Det känns faktiskt som det var mer viltsalami, örtkryddor, förkläden och keramikfåglar än det var växter och bara ett par stycken av Skånes många fina plantskolor var på plats. Är det för att mässan ligger så tidigt på säsongen? Eller vill folk verkligen köpa chips och grytlappar samtidigt som de får trädgårdsinspiration? Jag skulle mycket hellre se ett större fokus på växter och planteringar, men det kanske bara är jag?

Några guldkorn lyckades jag ändå fånga i vimlet. Impectas monter gjorde ingen besviken, och det gick bara inte att gå därifrån tomhänt. Så gick det med det köpstoppet på fröer!


Vackra buketter från några av Skånes främsta florister. Det här blev min favorit, så vårlikt och vackert med tulpaner och blommande kvistar.
Jenny Strandhs Blomsterdesign hade skapat installationen nedan, som tilltalade mig med sina sirliga former och fina färger.
 I Apotekarns trädgårds monter kunde man sniffa på härligt gulblommande mimosa.


 En av idéträdgårdarna, Kultivera mera. Läckert med golv av rödlök!


Och den här, Frökabinettet, hade skapats av Vi tre och trädgård. Här sitter globetrottern i skuggan av en maffig ormbunke och njuter av alla sina reseminnen.


Massor av fina saker fanns det förstås, som de här snygga stolarna. Men smakar det så kostar det och de här är definitivt inte i min prisklass.


Nej, jag slog till på några dahliaknölar istället för en betydligt billigare peng.


Och så köpte jag en lila sekatör! Förhoppningsvis syns den lite bättre än de svarta som jag tenderar att slänga i komposttunnan ihop med renset stup i kvarten. Ja, det var väl allt. Inte så jätteimponerad alltså, och glad att ha kommit hem lagom till solen kom fram. Nu drar jag ut i trädgården och fortsätter lägga stengång istället. Till sist ett  stort tack till Jens med bloggen Skogstorpet för biljetten som jag vann!

Ha en skön fredag!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...