onsdag 14 mars 2012

Pimpa din pallkrage!

Det har väl knappast undgått någon av mina läsare att denna bloggerska är ett stort fan av pallkrageodling. Smidigt, lättskött, snyggt och prydligt tycker jag att det är och hittills har jag pallkragar på fem olika ställen i trädgården. Och  fler ska det bli, men det får ni se lite senare i vår. Så här års vill man ju bara igång att odla vårens första primörer, och jag har hittat de här två smarta produkterna som skulle kunna det göra det möjligt att få den där första späda salladen ännu tidigare.


Riktigt snygg är denna nya drivbänk från Nelson garden. Tillverkad i barrträ och isolerplast med reglerbar ventilationslucka. Den sätts fast ovanpå pallkragen med små plåtbleck och sen är det bara att köra igång. Pris ca 800 kr.


Hälften så dyrt men tyvärr dubbelt så fult är detta lilla växthus för pallkragar från Sneckenströms Ekohandel. Just den här modellen är i armerad plast för ökad stabilitet och ventileras genom öppningar med dragkedja. Pris ca 400 kr.

Nu är ju inte utseendet allt och båda verkar praktiska och funktionella. Men hur fungerar de i blåst? För oss i Skåne och andra svenska blåshål känns den frågan onekligen ganska viktig och det här tycks ju vara ganska lätta konstruktioner. Alternativet är såklart att själv bygga något liknande med ett gammalt fönster, men då har jag istället problemet med lekglada barn som far omkring och kan skada sig illa om glaset går sönder. Men jag ska absolut tänka vidare på saken, och tycker att det är en mycket tilltalande idé att skynda på och skydda grönsaksodlingarna på liknande sätt.

Annars finns ju den gamla goda drömmen om ett växthus, tro inte att jag har givit upp den tanken. Ja, kanske är det rentav något på gång på den fronten! Spännande fortsättning följer redan till helgen, tror jag minsann... ;)

Hoppas att morgonens moln snart far sin kos så att vi får tillbaka den goa solen. Ha en fin onsdag allesammans!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...