måndag 12 mars 2012

Månadsbild mars


Så var det dags för ny månadsbild igen. Vår trädgård just nu är verkligen ingen vacker syn, med den obefintliga gräsmattan och stora högar med jord, sten och grus. Men vi är i alla fall ordentligt igång med årets projekt!

Här ser ni den nya trädgårdsgången som binder samman trädgårdens främre och bakre del. Vi har också hunnit lägga gatsten som rabattkant runt nästan hela mittpartiet. Adjöss ful grön plastkant och annat provisoriskt! I helgen grävde vi ur för den andra stengången, som ska smyga sig in bakom fågelbogranen. När vi hade kört bort all jord och äntligen kunde börja skyffla i bärlagret insåg vi snart att gruset inte skulle räcka. Suck! Ja, så går det när man är noggrann och gräver lite djupare än vi hade räknat med från början.

När gången är klar ska vi bila bort den gamla dammen som ni ser konturerna av framför granen till höger i mitten av bilden. När vi flyttade in var den fylld av gammalt sumpigt vatten och mygglarver och hade passerat bäst före-datum för mycket länge sedan. Som ett provisorium fyllde vi den med jord och har haft någon slags stenparti däri som jag aldrig riktigt varit nöjd med. Nu tar vi bort den för gott och ytan kommer att ingå i den nya stora rabatten. Men en gång i tiden hade den tidigare ägaren faktiskt fiskar i den och kanske var den kvarterets stolthet? Ännu en del av den gamla rabattkanten har vi också grävt upp och jag har än en gång konstaterat att storgatsten är väldigt tunga... aj, ryggen!

Ja, så långt har vi kommit nu. När det är dags för nästa månadsbild hoppas jag att vi påbörjat den nya rabatten så att ni kan se vilken form den kommer få. Och att nästa foto skiftar lite mer i grönt - jag är så trött på att allt är så brunt och fult!

Nu ser det ut som morgonens gråa moln är på väg att spricka upp. Dags för det härliga vårvädret som utlovats kanske? Hoppas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...