torsdag 8 mars 2012

Vitaminer i vas

Jaha, så blev det bakslag på våren. Inget sensationellt direkt så här års men ändå, på något sätt blir man alltid lika besviken när det plötsligt snöar igen just när man börjat känna riktiga vårkänslor, spanat på tunnare jackor och druckit första kaffet utomhus. Snö i morse, slask på trappan, gråa himlar och en färglös gråvit utsikt. Suck!

Roade mig med kameran här inne en stund istället, och försökte föreviga mina blommor. Hade faktiskt det som nån slags nyårslöfte till mig själv i år, att se till att det alltid finns färska blommor inne. Det gör så mycket för ett rum tycker jag. För att inte tala om vad det gör för humöret... Så här års är det ju så ljuvligt att kunna ta in en liten bit av våren.Första buketten av snödroppar och vintergäck plockade min dotter till sin mamma, som blev så glad, så glad.Tulpanerna fick mamman av sig själv, för det tyckte hon att hon var värd! Jag har märkt att jag har en stark längtan efter färg just nu. Länge har vita tulpaner varit min favorit och jag har tyckt bäst om dem i eget sällskap. Men nu blandar jag dem gärna med någon stark och härlig färg och den här gången fick det bli varmaste orange. Kanske är det inte så konstigt, vintern har varit lång och trist och grå och jag har varit tröttare än någonsin tidigare. Men nu börjar jag precis som våren att vakna till liv igen, trots ett och annat bakslag. Och bara att titta på den här härliga buketten gör mig genast lite piggare!

Färgen flödar även i fönsterkarmen, där en härligt sammetsröd pelargon funnit sin plats. Den är helt oemotståndlig i all sin mörka skönhet. Är framme och pillar på den flera gånger varje dag, kan bara inte låta bli. Åh, den där ljuvliga pelargondoften som är så mycket sommar... Hoppas denna snygging ska hänga med mig ut så småningom.

Ja, det är kul att leka inredningsfotograf för en stund. Fast en proffsfotograf hade nog gått ut och sparkat undan Tages illgröna fotboll som ligger där i bakgrunden på bilden ovan som en överdimensionerad ärta... Fast bilden blir mycket roligare och mänskligare med fotboll än utan, eller hur?

På eftermiddagen kom våren tillbaka, snön försvann lika fort som den försvann, kaffet kunde åter drickas ute och den iskalla vinden verkar ha blåst förbi för den här gången. Imorgon fortsätter vi gräva, så förhoppningsvis var detta de sista inomhusbilder ni kommer att få från mig på mycket, mycket länge!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...