lördag 17 mars 2012

Ett flak kommer lastat...

...med drömmar!


Detta ser kanske inte mycket ut för världen, men här på flaket ligger delarna till det som ska bli mitt lilla vägg-växthus. Det är alltså helgens nytillskott, som jag hintade om igår!

Jag har ju funderat och velat, tvekat och funderat igen. Till sist var jag inne på att jag nog ändå skulle vänta. Vi har ju så mycket annat på gång i trädgården i sommar, med den nya uteplatsen vi ska bygga och allt. Och det är trots allt rätt dyrt, den modellen jag helst ville ha gick på nästan tio tusen. Men ibland vill slumpen helt klart ha ett finger med i spelet. Eller var det ödet? Helt plötsligt dyker i alla fall en av de modeller jag kikat på upp på Blocket, helt nytt och endast delvis monterat. Säljaren skulle flytta och fick ändra sina växthusplaner. Och jag får istället påbörja mina, betydligt tidigare och dessutom väsentligt billigare än jag räknat med!

Så här ser det ut. Inte den snyggaste modellen, men förhoppningsvis funktionellt och dessutom med exakt rätt mått för min lilla hörna. Vi ska måla husgrunden först, så det dröjer lite innan vi kan montera det. Min första tomatodling därinne får nog således ske med färdigköpta plantor. Men vad gör väl det?


Fattar ni - jag har ett växthus! Ett alldeles eget! Nu kan fantiserandet ta fart på allvar... Egenodlade tomater till sommarens sallader, en skyddad plats för mina små frösådda plantor, vinterförvaring till oliv och fikon. Kanske en gurka eller två?

Jag är så himla glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...