måndag 26 mars 2012

Det var en gång en annan gång

Vilket härligt väder det blev igår, till sist! Jag trodde att solen skulle fortsätta att på sitt retsamma sätt hoppa över Skåne men en bit in på söndagsförmiddagen fick vi också vara med och njuta. Och ut i trädgården for vi alla, föräldrar, barn och katt!

Dagens projekt var att färdigställa den andra av de två gatstensgångarna som knyter ihop de olika delarna av trädgården. Vi har tidigare haft trampstenar som vi gjort genom att sätta ihop fyra smågatsten till en fyrkant, och det var fint men vi tröttnade på att klippa gräset mellan dem. Och när vi nu frigjort ännu mer gatsten så räckte det till att fixa till den andra gången också.Min vitsiga granne som följde stenläggningen från andra sidan staketet sa att "det är bäst att man är nykter om man ska gå där". Men hallå, ser du inte att det är en smygstig??? Som gjord för kurragömmalekar och för att smyga på frågvisa grannar! ;) Runt stora stenen till höger har jag satt mina skuggbräckor som flyttats från en annan del av trädgården. De är så ljuvligt söta med sina rosa små blommor och det blir nog fint där.På lekstugans norra sida har jag gjort en liten skuggrabatt. En ledsen rhododendron som jag impulsköpte på rea trivs förhoppningsvis bättre här i halvskugga än på den alltför soliga plats den har bott på hittills. Några ormbunkar som jag fick av mina snälla grannar, en stor funkia med ljusgröna blad och några plantor myskmadra som även de är fynd från plantskolerea i höstas, sen var det klart! Eller förresten, det ska nog till några skuggtåliga vårlökar också så småningom, är det någon som har något bra tips? En kant av kullersten som blivit över fullbordade det hela. Det är kul när man kan få till en helt ny rabatt av saker som redan fanns.

 Mitt hybridkejsarolvon bara blommar och blommar och är som allra vackrast just nu.


När gången var klar började vi lägga rabattkant på den sista sträckan runt mittrabatten. Snart är vi helt klara och dessa gatstenar som vi samlat upp här och där i trädgården och flyttat hit och dit flera gånger får äntligen sin slutliga plats. Den orangefärgade sladden till höger i bilden nedan visar hur den kommande rabatten ska fortsätta och ge gräsmattan sin runda form. Inom några veckor är det dags!
Ännu en skön trädgårdsdag till ända, och vi är nöjda med allt vi hunnit göra. Även grodan ser nöjd ut, trots att en fågel använt honom som toalett... :)

Ha en fin start på veckan, nu spurtar vi mot påsken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...