måndag 26 mars 2012

Det var en gång en annan gång

Vilket härligt väder det blev igår, till sist! Jag trodde att solen skulle fortsätta att på sitt retsamma sätt hoppa över Skåne men en bit in på söndagsförmiddagen fick vi också vara med och njuta. Och ut i trädgården for vi alla, föräldrar, barn och katt!

Dagens projekt var att färdigställa den andra av de två gatstensgångarna som knyter ihop de olika delarna av trädgården. Vi har tidigare haft trampstenar som vi gjort genom att sätta ihop fyra smågatsten till en fyrkant, och det var fint men vi tröttnade på att klippa gräset mellan dem. Och när vi nu frigjort ännu mer gatsten så räckte det till att fixa till den andra gången också.Min vitsiga granne som följde stenläggningen från andra sidan staketet sa att "det är bäst att man är nykter om man ska gå där". Men hallå, ser du inte att det är en smygstig??? Som gjord för kurragömmalekar och för att smyga på frågvisa grannar! ;) Runt stora stenen till höger har jag satt mina skuggbräckor som flyttats från en annan del av trädgården. De är så ljuvligt söta med sina rosa små blommor och det blir nog fint där.På lekstugans norra sida har jag gjort en liten skuggrabatt. En ledsen rhododendron som jag impulsköpte på rea trivs förhoppningsvis bättre här i halvskugga än på den alltför soliga plats den har bott på hittills. Några ormbunkar som jag fick av mina snälla grannar, en stor funkia med ljusgröna blad och några plantor myskmadra som även de är fynd från plantskolerea i höstas, sen var det klart! Eller förresten, det ska nog till några skuggtåliga vårlökar också så småningom, är det någon som har något bra tips? En kant av kullersten som blivit över fullbordade det hela. Det är kul när man kan få till en helt ny rabatt av saker som redan fanns.

 Mitt hybridkejsarolvon bara blommar och blommar och är som allra vackrast just nu.


När gången var klar började vi lägga rabattkant på den sista sträckan runt mittrabatten. Snart är vi helt klara och dessa gatstenar som vi samlat upp här och där i trädgården och flyttat hit och dit flera gånger får äntligen sin slutliga plats. Den orangefärgade sladden till höger i bilden nedan visar hur den kommande rabatten ska fortsätta och ge gräsmattan sin runda form. Inom några veckor är det dags!
Ännu en skön trädgårdsdag till ända, och vi är nöjda med allt vi hunnit göra. Även grodan ser nöjd ut, trots att en fågel använt honom som toalett... :)

Ha en fin start på veckan, nu spurtar vi mot påsken!

15 kommentarer:

 1. Det blir verkligen kanonfint med gångarna! Jag gillar sån sten. Har sett att en granne längre ner på gatan har en stor hög liggandes, kanske ska smyga dit nån natt! ;o)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jätte fina gångar ni fått till!
  ha en bra dag

  SvaraRadera
 3. Jag är så imponerad av dina gångar, och vad snabbt du får till dem. Snart vågar jag också göra gångar:).
  Hmm, skuggtåliga lökar...vet inte exakt, men borde det inte gå med tulpaner...? De kommer i gång lite senare bara.
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Fin gång och mycket snygg sten tycker jag. Vad ni har fått gjort mycket i helgen.

  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 5. Åh så fin gång! Gångar ska inte vara raka om de ska vara inbjudande, visste nog inte grannen :) mysig tanke med smyggång!
  Verkligen imponerad över arbetet i din trädgård, ser ut att bli jättefint!
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 6. Gillar era gångar! Smygstig, vilket bra namn.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ursnyggt! Vilket arbete och det ser så jättefint ut. Tänk sedan när det grönskar och man kan gå på den fina stigen och kika runt nästa böj på stigen!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 8. Ser ut att blir jättesnyggt!! Ska bli roligt att se "fortsättningen" när det börjar grönska :-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 9. Så snyggt ni gör!!! Gatsten som är så vackert också. Vackert att rama in planteringarna med stenen också. Hihi.... självklart syns det att det är en smygstig :-))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Så flott hage du har! Veldig fin vårstemning med planter som våkner til livet igjen!

  SvaraRadera
 11. Det blir hur snyggt som helst! Tänk om man var stenrik...

  SvaraRadera
 12. Att det är en smygstig ser man ju direkt:). Det blir jättefint!

  Jaguar både krokusar och pärlhyacinter i skugga.......funkar bra.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Hoppas det är bra med dig?!
  Jättefina gångar du gör.Man skulle kunna krypa om de känns för trixigt att gå på ;-)
  Jag har kungsängslilja,krokus o snödroppar i skugga går jättebra.
  I år även klosterlijor/snöklockor o de har tittat upp nu får se om de orkar göra om det hela nästa vår?!
  Ta hand om dig KRAM!

  SvaraRadera
 14. Å, vad snyggt det blir!! Gatsten är så himla vackert på sådana vindlande 'smygstigar'. Hoppas din granne är lika rolig att smyga på som han är vitsig.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Det blir ju så bra Hanna! Så snyggt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...