fredag 30 mars 2012

Blooming Friday: Kruk-kavalkad

Då var det dags för den sista rundan av Blooming Friday för den här gången. Lite tråkigt är det allt, har ju vant mig vid att gå och grunna på Katarinas roliga teman varje vecka. Men anledningen till uppehållet är ju desto trevligare för nu drar trädgårdssäsongen igång på allvar och de gröna fingrarna kommer att ha mindre och mindre tid för tangentbordet.

Sista temat för i vår är In my pots. Passar perfekt, jag som plockade ut mina krukor bara häromdagen - här kommer således en statusrapport. Än så länge är det inte så mycket innehåll i dem, men penséerna är i alla fall på plats. I betongkrukan bor ett vackert grågrönt gräs (som ni trodde var hirs, vilket verkar stämma!) som jag hoppas har överlevt även den här vintern. Men gick det bra i fjol när det var så ruskigt kallt så borde det ha gått i år också. I den svarta krukan ett nyinskaffat mörkt ormskägg från Löddeköpinge plantskola, mitt favoritställe. En rapport från säsongens första besök där ska ni få i helgen. I gummikrukorna tittar dahlia och chokladblomma försiktigt upp, och nu gäller det att skydda dem om aprilvädret slår till.Krukor är viktiga för mig och jag samlar på snygga krukor i olika material och former. Färgmässigt däremot håller jag mig oftast till grått och svart: zink, betong och gummi. Många fyndade på loppis, som de stora fyrkantiga betongkrukorna som jag gav 30 kr styck för. Det var en riktigt bra loppisdag!På Löddeköpinge plantskola brukar jag också köpa deras egenkomponerade krukfärg, som gör helt vanliga terrakottakrukor mattsvarta på ett kick.Varje år bättrar jag på krukorna lite, men färgen håller förvånansvärt bra och blir bara snyggare när den är lite patinerad.

Här bor en nyplanterad krypkotula, pärlbräken som börjar visa grönt och i den stora krukan en vackert 
blågrön funkia som jag hoppas få se skymten av snart. 

Ungefär så är läget på krukfronten just nu. Snart kan man fylla på med sommarblommor, pelargonerna får flytta ut och det ändlösa flyttandet börjar. Är det fler än jag som ständigt flyttar runt på sina krukor? Det är ju så kul att arrangera om och piffa till med fina prydnader. Trädgårdslivet skulle helt klart sakna en dimension utan krukodlingarna!

Fick jag önska mig några nya krukor till årets planteringar skulle det helt klart bli dessa snyggingar i färgskalan Pantone från Serax. Så fina!Innan jag kikar in på alla andras krukplanteringar vill jag tacka Katarina för alla fina teman som verkligen bidrar till att hålla trädgårdslivet igång hela långa vintern. Jag ser redan fram emot fortsättningen i höst. Men först en lång och förhoppningsvis varm och härlig trädgårdssäsong!

Fredagshälsningar från

15 kommentarer:

 1. Egentligen skulle jag vilja ha en del nya krukor men jag anser inte att jag har råd. Köper hellre nya växter!
  Jag gillar de där svarta med handtag.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så mange herlige krukker du har. Jeg har også stor sans for krukker og liker samme typer som deg. Har aldri hatt i plast, men kanskje det blir en gang :)

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvaraRadera
 3. Såg att du har chokladblomma i en kruka. Lyckas du övervintra dem? Jag älskar dem, men köper nya varje vår.

  Ha det fint//Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Laila! Just denna är nyköpt, köpte den som knöl i påse på trädgårdsmässan jag var på för några veckor sedan. Min mamma har lyckats övervintra sina, så det är värt att testa. Man ska visst behandla dem likadant som dahlior. Kram Hanna

   Radera
 4. Många fina krukor!
  Efter ditt tips kikade jag på krukorna på Rusta. Det blev dock inget inköp den dagen.
  En fin helg önskar jag dig!
  kram.

  SvaraRadera
 5. Så många fina krukor du äger!!
  Trevlig trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 6. Vad många fina krukor du har! jag visst int att det fanns krukfärg!
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Du har visst samma kruksmak som jag! Och plantskolesmak också, jag var i Löddeköpinge i dag... och i söndags... oj... Krukfärgen används flitigt här med, det blir ju så snyggt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Så många fina krukor du har! Inte dåligt att fynda så snygga för 30kr. Tack för tipset om svart krukfärg.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Så många fina krukor du har!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 10. Krukor är roligt och jag är inne på att bygga några i år...jag vet jag är hopplös! Som om jag inte hade nog med projekt måste jag hitta på ytterligare jobb :-) Men du vet hur det är, man får för sig saker och då måste man ju bara prova. Dina krukor är jättesnygga och det ska bli roligt att se vad du fyller dom med i år.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Vilken trevlig krukfärg nu får jag definitivt åka till Löddeköpinge plantskola, jag bor ju så närma och är där ytterst sällan.

  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga krukor du har. Där kommer det att växa bra i sommar.
  Smart med färgen då är det ju lätt att fräscha upp krukorna

  Ha en trevlig helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 13. hej! jag blev så förälskad i pantonekrukorna från serax men kan ej hitta dem någonstans. Har du något tips på vart man hittar dem alt agenturen i Sverige?
  mycket tacksam för svar....

  charlie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlie! Nej, tyvärr, jag letade också där i våras när jag hade sett dem första gången, men än så länge har jag inte sett dem någonstans. Men det kommer nog, var så säker! Vi får fortsätta hålla utkik och tipsa varandra när vi hittat dem. Ha en bra sommar!

   Radera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...