söndag 4 mars 2012

Babyboom i Skåne!

Lovade ju igår att bjuda på lite bilder av alla små bebisar och knoppar som är på gång i min trädgård. De senaste tidens soliga dagar har minsann satt fart på växterna, så här kommer nu en riktig bildkavalkad med massor av bilder på de nykläckta små. Åh, det är ju så underbart när man äntligen ser något ljusgrönt som avtecknar sig mot den gråsvarta jorden!

Här kommer aklejan, alltid bland de första att dyka upp.

Och den kaukasiska förgätmigejens späda blad liknar ett hjärta. Söta små ludd har det också! När man ser Algomin-kornen som jag strödde ut bredvid det förstår man hur litet det är. Men så efterlängtat!

Kärleksörtens knubbiga små knoppar är så fina, tycker jag. Som mini-kålhuvuden!


Syrenens glänsande knoppar sväller så man nästan kan se det från en dag till en annan.
Och kolla så långt min Schneewittchen-ros redan har kommit!
Även i min namnlösa klematis knoppas det för fullt.
Till min glädje ser även den lilla carmencitarönnen ut att ha klarat sin första vinter hos oss riktigt bra och är full med knopp. Vi planterade trädet sent i höstas efter att jag hade turen att få överta det från Maria med fina bloggen Almbacken
Hybridkejsarolvonet har jag redan visat flera gånger i vinter, men kan inte låta bli att dela med mig igen. Den är en av mina absoluta favoriter med sina romantiska små rosa blommor. Som dessutom doftar, vad mer kan man begära?
De rostiga fjärilarna i en av mina pallkragar får snart tulpan-sällskap. 
Inte lika kul är att maskrosorna också har satt fart... de bara spränger upp ur jorden. 
Den första trädgårdsgången är så gott som färdig...
...och den andra är påbörjad. Det ser ut därefter!

Har börjat gräva för ännu mer rabattkant också. Tungt, smutsigt och kallt... Ja, det har varit betydligt kyligare än igår och vinden drog rakt igenom alla kläder.
Så nu har vi slutat för idag och belönar oss med en kopp välbehövligt och rykande hett kaffe. Lite godfika till det avrundar en mysig trädgårdsdag med massor av vårtecken.

Och ikväll är det premiär på ännu ett trädgårdsprogram, då Trädgårdstoppen på TV8 kör igång igen  kl 19. Missade förra säsongen, men nu ska jag sitta klistrad. Det ryktas ju att en och annan bloggare kommer att medverka, och det måste man ju se!

Mot tv:n!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...