söndag 26 februari 2012

Välkommen vackra vår!

Oj, vilken härlig helg vi haft! Våren har kommit till Skåne och vi har varit ute flera timmar varje dag.

Det gick bara inte att låta bli att dra igång årets första projekt, trots kalla vindar både fredagen och lördagen. Nu när tillbyggnaden äntligen är klar är det dags att fixa sista biten av trädgårdens ram. Vår samling av sten ska till sist få sin slutliga placering och årets första insats blir därför att fixa nya rabattkanter och gångar av den gatsten vi samlat ihop under åren. Ni kommer kanske ihåg att den tidigare husägaren var stensamlare? ;)

Först: Forsla hem sand och grus till bärlager från grusterminalen. Gissa om Tage och hans storasyster har haft kul i dessa högar hela helgen!?


Sen: Lägga gatstenarna i snygga rader. Inte mycket tjäle här hos oss som ni märker. Fast attans vad kallt det var om händerna efter ett tag...

Sopat sättsand har vi också gjort. Där de här stenarna ligger var vår tidigare yttertrappa, och det är precis just här jag drömmer om att placera ett litet växthus. Just exakt på dessa stenar skulle jag ha min tomatodling... Tur att det är gratis att drömma!

Alla rabatter har fått ett rejält lager kompost så att de ska bästa möjliga uppvaknande efter vintern. Sånt har jag aldrig orkat göra i större skala förut, men nån gång ska ju vara den första. Tyvärr inte egen kompost (än), men på Sysav kan man köpa den på flak. 720 kg för 111 kr! Tack Johanna för tipset, nu är det slut med att köpa fjuttiga säckar! Kolla förresten hur långt min akleja har kommit redan, uppe till vänster i bild.

Idag sken solen från en klarblå himmel och gårdagens iskalla vindar hade mojnat. Jag har haft ansiktet mot solen så mycket det bara har gått och den har till och med värmt litegrann. Nu ikväll hettar det i ansiktet och ryggen värker, precis som det ska vara efter en lyckad trädgårdsdag. Och jag kommer att somna som en sten ikväll, så gott som man bara somnar när man varit ute hela dagen. 


Grillpremiär blev det också! Men första omgången korv hann bli ordentligt bränd, så kan det gå när det kliar så mycket i de gröna fingrarna att man glömmer tid och rum... På med nya!

Ungarna har farit omkring hela helgen som tokiga, fram med alla leksaker och cyklar. Vårkänslorna är lika starka i alla åldrar, de tar sig bara olika uttryck! :)


Ja, den har varit så skön denna första vårhelg för i år. Dagens sista bild från trädgården är tagen från en vinkel jag kanske inte visat så ofta, och jag tog den från pergolan där jag satt och njöt av årets första utekaffe. Underbart!

Jag misstänker att startskottet gått i flera trädgårdar idag, och ska nu in på favoritbloggarna och spana in vad ni haft för er i helgen. Vad ni än har gjort hoppas jag att alla har fått njuta av lite efterlängtad sol!

Förresten - nån gång ikväll eller imorgon tror jag att min blogg kommer att få sin tiotusende besökare. Det är ju bara inte klokt, och jag är så glad för varenda en av er!

Kram till er alla tio tusen från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...