torsdag 23 februari 2012

Ser ni vad jag ser?

Härliga dag! En liten prinsessa är född och glädjen är stor, och som om det inte vore nog - detta underbara väder! Åtta plusgrader och strålande sol här i Skåne idag. Jag har varit ute hela förmiddagen, sopat, klippt, fixat och fått idéer. Kolla får ni se!Detta mina vänner är min nya uteplats! Mitt i nya rabatten, i ena kanten av den cirkelformade gräsmattan (kanten är utmärkt med vattenslangen) ser ni en gruslagd liten sittplats kantad med gatsten. Bakom trädgårdssoffan en spaljévägg av armeringsjärn där storblommig vit klematis klättrar, som insynsskydd mot gatan. I pallkragarna bredvid soffan blommar doftande sommarblommor i en massa härliga färger; zinnia, luktärter, rosenskära... I zinkbaljan porlar en liten vattenpump, och där flyter också en näckros. I den omgivande rabatten växer bland annat röd och vit solhatt, kärleksört, lavendel, bolltistel och malva. Fjärilarna flockas, och det stolta elefantgräset rasslar lite i vinden. Visst ser ni det framför er nu? Och om bara några månader (av hårt arbete visserligen) kommer jag sitta där i grönskan och ta en kopp morgonkaffe. Härligt! Just idag känns det inte alls så långt borta.

 Tulpanerna är på väg upp, talgoxarna sjunger...


...och mina krokusar i krukan börjar snart knoppas. Jag har lämnat in springcykeln till cykelhandlaren för service idag, nu är det dags för Tage att ärva storasysters vrålåk. Nu blir det full fart i trädgården igen efter vintervilan!

Hoppas att det är många som fått sol på sina vinterbleka näsor idag!

17 kommentarer:

 1. Men så fantastiskt! Det kommer bli helt underbart, Hanna. Jag kan precis se det framför mig, vilken strålande idé. Ah, vill också få bort all snö och kunna vara ute hela förmiddagen i solen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det ska bli spännande att följa din trädgårdsresa. Jag har varit ute i min lilla täppa och även har har krokusen tittat upp./M

  SvaraRadera
 3. Klart att vi ser det så fint som du beskriver det.Kommer att bli toppen.MVH

  SvaraRadera
 4. Så underbart det kommer att bli, jag ser det!! :o) Vi har också varit ute idag men här ligger det fortfarande lite snö kvar och marken är hård men sooooolen var varm och mjuk. Hade skissblocket med mig ut, inspirationen flödar!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Helt uppenbart! Det ska bli spännande att följa arbetet i vår :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag får flytta till Skåne, det är inte riktigt dags här ännu......men vi har sol så det torkar upp lite i alla fall!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Det skal nok blive smukt. Glæder mig til at se resultatet.

  Foråret er på vej hos dig.

  SvaraRadera
 8. ....åh.....det er skønt med de varmegrader og tørvejr ;0)

  Det lyder da bestemt som dejlige planer....og ja jeg ser hvad du ser ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 9. Oh, ljuvligt! Både med vädret och dina planer! Allt kommer att bli fantastiskt! :) Ser verkligen fram emot att se det färdiga resultatet!
  Kramar!

  SvaraRadera
 10. Det flödar av energi hos många idag. Underbart!

  Det där du berättar om ser jag framför mig och det låter hur bra som helst. Glöm inte att fotografera under tiden så vi hänger med ordentligt.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Klart jag ser, så snyggt! och nästan klart!!!

  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Jag ser det, jag ser det! Kommer att bli hur bra som helst.
  Jag var också ute en runda efter jobbet idag. Nu längtar man så det knakar efter att få känna jorden mellan fingrarna. Tänk, så härligt att vi har hela säsongen framför oss!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Lyckliga du som kunnat vara ute i trädgården idag! Spännande att följa dig i dina tankar och projekt. Så mysigt med en grusad uteplats och alla växter runt omkring.
  Stor kram

  SvaraRadera
 14. Visst ser jag, det är helt underbart. Tänk bara på att vända zinkbaljan upp och ner om det kommer mer snö och frost, annars går den lätt sönder. Lycka till med ditt projekt.
  Eva

  SvaraRadera
 15. Ja ja jag ser det :-)
  Blir kanon fint!
  Så sött hjärtat är vill ha :-)

  SvaraRadera
 16. Jag ser, jag ser.. Jag ser en hel massa glada, trevliga människor som går omkring i trädgården, några kanske sitter på bänken, och njuter av din vackra trädgård. Fjärilarna flyger omkring, vattnet porlar och det är en härligt varm dag i augusti. Jag tror tom att det är den 12 augusti ;-)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 17. Kommer til å holde øye med deg i fortsettelsen :) Spennende!! Du får bli med meg på min facebookside idag - til andres oppmuntring:) Siden finner du via min blogg:)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...