tisdag 28 februari 2012

Klipp, klipp...

Finns det nåt härligare när våren kommer än att få börja klippa bort allt fjolårsvisset? Jag vet inte hur många lass med klipp jag tömt på komposten nu i eftermiddag, men det blev allt några stycken. Plötsligt ser det så tomt ut i rabatterna, men nu dröjer det inte länge innan lökarna gör entré och sen börjar perennerna att växa. Tänk att man blir lika förundrad och glad varje år!


I morse var det lika grått och ruggigt som igår, men så kom solen med besked på eftermiddagen. 12 grader varmt och strålande solsken, jag fick till och med gå in och byta till en tunnare jacka! Det är ju så underbart att se hur trädgården börjar vakna till liv efter vintern, och i år njuter jag om möjligt ännu mer än vanligt. När min kropp på allvar sa ifrån för några veckor sedan efter flera år i ett alldeles för högt tempo fick jag mig en rejäl tankeställare. Jag bestämde mig för att hoppa av hela stresskarusellen och nu försöker jag hitta tillbaka till en lugnare och roligare tillvaro. Och ingenstans mår jag bättre än i min älskade trädgård, där finns ingen stress och inga krav. Bara ren och skär trädgårdsglädje!


Klätterhortensians svällande knoppar sträcker sig mot ljuset och jag känner hur min trötta kropp också långsamt väcks ur sin långa dvala. Nu börjar en tid av aktiv omvårdnad i trädgården, det ska ges näring och gödsel, sol och ljus, pyssel och plock. Precis så som jag tänker ta hand om mig själv framöver.


Bredvid vår brevlåda har jag satt vita krokus, men efter flera månaders byggbelägring där byggnadsställningen dessutom var placerad rakt över deras växtställe trodde jag att de hade gått förlorade. Men nu tittar de upp, minsann! 

Jag hoppas att våren snabbt rycker vidare norrut så att alla ni fina bloggläsare snart får er beskärda del av takdropp, koltrastsång och det där härliga kliet i sekatörsfingrarna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...