lördag 18 februari 2012

Jag vet vart våren är!

Har det sett ut så här hos er också idag? Regn och lervälling, kura inne, kinkiga barn som undrar varför vi inte kan gå till pulkabacken. Och föraningen om vår från igår som bortblåst. 


Men jag råkar faktiskt veta vart den är. Ja, våren alltså! Titta här så får ni se med egna ögon.


Rad efter rad efter rad med hundratals nykläckta små penséer, årets första och just i färd med att gå i blom. Underbar syn, eller hur? Så bege er till närmsta handelsträdgård, stick in huvudet i växthuset, känn värmen och bara njut av den fuktiga luften och doften av varm jord. Ren terapi för den som är lika vintertrött, grå och glåmig som jag känner mig just nu.

Just de här små godingarna växer just nu så det knakar på Trädgårdspaletten i Malmö, dit jag gick häromdagen för att värma min frusna själ. En kvart i det där växthuset och det kändes som jag sörplat i mig ett helt rör med c-vitamin, och som något vaknade till liv i kroppen. Kan det varit trädgårdsmusklerna som spratt till kanske? Paletten är värt ett besök för alla trädgårdstokar, där finns ett stort utbud av perenner, träd och buskar, mycket kunnig personal och ett tropiskt växthus med en massa exotiska växter. Och djur! Fåglar, fiskar och sköldpaddor - lika kul för medföljande barn alltså.

Med hem kom två krukor med de ljuvaste små vita scillor. Nu är det definitivt vår på fönsterbrädan. Några veckor till, sen står penséerna på yttertrappan och vi är inne i den första vårmånaden. Där bortom regn, slask och trötta vinterkroppar finns det hopp!Kram från

10 kommentarer:

 1. Härligt med alla vårlökar och blommor, du har så rätt snart är det vår!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Likadant här idag förutom det där med barnen. På något konstigt sätt så känns kladdig och lerig gräsmatta som ett vårtecken. Kanske är man en positivt tänkande person om man kan få det till det? Bra i så fall!
  Kanske jag tar en sväng inom ett gardencenter i närheten i morgon. Vi får se..
  Kram

  SvaraRadera
 3. Aha, var det där den tog vägen :-) Inte så konstigt för Paletten är så mysigt ställe. Helt befriat från kedjornas likriktning och allt-ser-likadant-ut-tema som är så populärt hos alla andra(?).

  kram

  SvaraRadera
 4. Nej, här har vintern hållit sig fast. Det kom till och med mer snö idag, även om det smälte bort lite igår. Men ett växthusbesök låter inte som en dum idé! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 5. Känner igen de där dropparna. De har regnat ner här också hela dagen och det ligger snöslask och djupa vattenpölar överallt. Sämsta tänkbara kombination enligt mig. Men efter regn kommer sol eller hur?

  Vilken underbar bild med alla penéerna. Jag förstår att du njöt. Jag känner inte till Trädgårdspaletten sen tidigare men det låter som ett ställe som kräver ett besök.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 6. Trist här också idag...köpte EN pensé med mig hem när jag köpte jord förut idag. Njuter massor av den! :o)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Här är det fortfarande snö och igår var det rena snöstormen utanför fönstret. Nu ser jag att det verkar töa så jag är hoppfull :-) Funderar på att ta en tur till Zetas bara för att få lite påfyllnad. Vilket härligt inlägg, jag blir alldeles vårfylld.
  Ha en härlig söndag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Ja så där såg det ut här med igår.Regnade och blåste.Gatan ser ut som en isbana idag.Vågar nog inte gå om de inte kommer och sandar.Blev lite avis på dina Scillor.Så fint med vita.MVH

  SvaraRadera
 9. Måste nog ta en sväng förbi Paletten när jag till Malmö i veckan, bara för att andas lite klorofyll. Annars försöker jag påskynda våren med frösådder. Det går sådär.
  Eva

  SvaraRadera
 10. Japp, vi hade hemskt väder i går, men snön försvinner och det är huvudsaken:)). Min son var på fotbollsplanen (konstgräs) i fredags i 4 timmar, och igår gnällde han över att de inte kunde spela:). Kraven är olika:)).
  Vilka fina krukor med vårblommor, tack för den enengikicken!
  Ha en fin söndag. Kanske ska vi ta en sväng till plantskolan...
  Kram på dig

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...