söndag 19 februari 2012

Drömmar om rosor och annat

Idag gick startskottet - trädgårdssäsongen 2012 har officiellt startat i Tages trädgård och kliet i fingrarna har nu tagit överhanden trots kylan! Mulet och grått, men inget regn än så länge och den trötta mamman följde med de ystra barnen ut i den gyttjepöl som utgör vår gräsmatta numera. Och så hände det! Skulle bara klippa av ett par grenar från häcken som knäckts när byggnadsställningarna monterades ner. Bäst att klippa lite på kantnepetan också som säckat ihop under sin egen tyngd. Oj, vilken lövhög som bildats under hammocken, den tar vi bort.

Ja, ni kan ju gissa själva hur det fortsatte... Samla löv i gräsmattan, plocka blad från elefantgräset som blåst över hela trädgården, pulsen började gå upp och kinderna blev varma i takt med att fingrarna blev kallare och kallare. Jag som känt mig som en zombie hela vintern, plötsligt fanns där lite energi igen!


Väl inne i stugvärmen igen for en massa idéer till den nya rabatten runt i huvudet. Snabbt snabbt skissa och skriva ner innan det är som bortblåst igen! Har bestämt mig för att ändra rabatten vid den norra uteplatsen samtidigt, och flytta de perenner som just nu växer i pallkragar där till framsidans nya planteringar. I pallkragarna ska jag satsa på sommarblommor istället, tror det skulle bli fint att låta den fina vita indiankrassen jag jag köpt från Impecta få välla ut över kanterna till exempel...


På den här tämligen kassa bilden tagen från sovrumsfönstret har jag lagt ut en svart sladd för att markera vart den runda rabattkanten ska gå. Kanten med storgatsten till höger tas bort, där läggs istället en rad med trampstenar så det går att komma åt att rensa ogräs. Det ska också bli en grusgång som går igenom hela planteringen och ansluter till den nuvarande gången högst upp i bild, där de röda betongplattorna tas bort. Det kommer att onekligen att gå åt en del växter för att fylla denna jätterabatt, men det känns som ett hanterligt problem. ;)

Under fliken Ny rabatt 2012 ovan kan ni läsa om vad jag har för tankar och önskemål om vad som ska finnas, vilka växter jag redan har och vilka jag fantiserar om. Jag drömmer bland mycket annat om den ljuvliga rosen 'Sweet Haze' som ni ser på översta bilden. Så vacker den är tillsammans med lavendeln! Jag kan knappt nånting om rosor, så Maria, Pilgrim och övriga rosexperter därute - vet ni nåt om denna? Såg den i nåt trädgårdsreportage, och sen var jag fast.

Nån annan som gått loss med sekatören idag? Eller har nån ny trädgårdsdröm på lager?

undrar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...