onsdag 29 februari 2012

Det var en gång en gång

Vi håller på att byta ut vår lilla gång mellan fruktträden till gatsten, det är årets första projekt. Pyssligt, kladdigt och rätt kul tycker jag. Är dock inte säker på att maken håller med, men han jobbar ändå på med gummiklubba och sättsand. Alla stenarna fanns här när vi flyttade hit, fast utspridda på olika håll. Nu kommer de till användning och hjälper till att påminna om att detta faktiskt är ett gammalt hus med en gammal trädgård, även om det har skett stora förändringar genom åren. Inte minst de år som gått sen vi kom hit, och här ska ni få en liten tillbakablick på just den här platsen i vår trädgård.


Gången binder samman den övre och den nedre delen av trädgården. Ja, egentligen är det faktiskt två små tomter som slagits ihop till en. Fruktträdens placering markerar tomtgränsen, och jag kan konstatera att det inte skulle bli något stort hus om man skulle välja att bebygga den lilla tomtplätten där bakom träden.


Så här såg det ut när vi flyttade hit. Där gången är idag fanns bara öppen jord under träden och ogräset frodades. Längst ner i trädgården fanns ett fallfärdigt garage och på det lilla grönområdet utanför tomtgränsen växte tre gigantiska träd som försänkte hela denna del i mörker, fukt och tjocka lager mossa. När de fälldes på vintern 2007 var min dotter alldeles nyfödd och jag stod med henne på armen och såg på genom fönstret medan arboristerna klängde i träden med sina motorsågar. Ett verkligt spännande skådespel, och fort gick det!

Det här förändrade förstås hela vår trädgård. Nu blev det ljust och soligt, som en helt ny plats. Och vi fick genast massor av energi att börja med nya projekt. Idag avslutas trädgården med en ny uppfart, en häck av häggmispel och svart staket. Planteringarna gjordes förra sommaren och det ska bli så kul att se hur det tar sig i år. Bilden nedan är tagen från ungefär samma ställe som den ovanför, nästan 7 år senare. Det är så roligt att titta tillbaka ibland! Till helgen ska vi fortsätta med gången och se till att den blir stadig och jämn så att både Bobby-Cars, trehjulingar och sparkcyklar kan rulla där och bara små fötter springa utan problem.


Tack för all er fina respons på gårdagens inlägg, det värmde ska ni veta. Idag är en ny dag och jag hoppas att solen ska titta fram och fortsätta tina upp både mig och trädgården.

Välkommen också till mina nya följare, så kul att ha er här!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...