söndag 15 januari 2012

Månadsbild januari

Inspirerad av Pilgrim med fina bloggen Bland rosor och bladlöss tänkte jag ta årets första månad som startpunkt för att börja med månadsbilder över min trädgård. Pilgrim satte igång igår och idag är det min tur! Så här ser min trädgård ut just nu, bilden är tagen från vårt nya sovrumsfönster på andra våningen.


Här ser man tydligt vad månader av byggande kan ställa till med, det är ju inte mycket kvar av gräsmattan. Till höger i bild ser man hur jag börjat ta bort rabattkanten. Hela denna västra del av trädgården ska omvandlas till en ny stor rabatt i vår. Man kan också se att vi börjat anlägga en rund form på gräsmattan, som ska fortsätta hela vägen runt är det tänkt. Bredvid fågelbogranen ser man den stenkantade för detta dammen där jag skapat något stenparti-liknande. Är inte riktigt nöjd med det och har funderingar på att ta bort hela rasket. Får se vad som händer när säsongen drar igång! ;) Längst ner i söder ser man den senast tillkomna delen av staketet och ni som följde bloggen i höstas var ju med när det byggdes och målades som värst där nere. Där hoppas jag också att häggmispelhäcken vi satte förra våren snart ska börja växa på höjden så det blir lite mer ombonat.

Annars pågår bygget fortfarande men nu utomhus. I dagarna ska våra nya hängrännor anslutas till dagvattensystemet och därmed ser det ut så här runt huset.Ingen jätterolig syn, men jämfört med hur det var när det var som värst inne är detta marginellt jobbigt... Skönt också att de gör detta nu och inte när vårsäsongen är igång som värst. Det är förresten precis där den övre bildens grävhål är jag drömmer om att ha ett litet växthus...

Söndagen har också bjudit på en kylslagen promenad. De kallare temperaturerna hindrar dock inte de små vårblommorna, de blommar envist vidare i kylan. Heja dem!Tyvärr är inte de två sista bilderna från min egen trädgård, utan från min kusins precis i närheten. Inte ett dugg mindre underbart för det dock! :)

Känner mig trött och seg i eftermiddag och känner mig inte det minsta upplagd för måndag imorgon. Kan man få gå i ide några veckor tro? Hoppas att ni läsare är lite piggare och att ni får en bra avslutning på helgen.

Kram på er från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...