lördag 7 januari 2012

Med hopp om vår

Ännu en regnig grå dag här i Skåneland. Vi skulle åkt på släktresa idag, men magsjukan slog till igen och vi fick stanna hemma. Inte mycket annat att göra än att kura inne och vänta på bättre tider...

Tur att det var en sådan vacker dag igår! Vi hann vara ute en bra stund, glatt ovetande om att vi skulle hamna i sjukstugan igen några timmar senare. Solen sken och jag passade till och med på att rensa ogräs en stund. En helt naturlig sysselsättning så här i början av januari, eller hur? Här kommer en liten bildrapport från min trädgård just nu.

De flesta av trädgårdens lökar är redan på väg upp. I krukan med krokus gror det för fulla muggar.Narcisserna är också på gång.Och kärleksörten ligger i startgroparna, därnere under det fjolårsvissna.


Solen sken på den blekgula sockblomman. Den kan jag verkligen rekommendera för er som letar efter något vintergrönt till trädgården. Bladen är härligt blanka vintern igenom och på våren i april-maj kommer de sköna ljusgula blommorna som liksom svävar ovanför bladen.
Elefantgräsets vippor har klarat stormarna förvånansvärt bra och är fortfarande så vackra i solen.I syrenen samsas de vissna blomställningarna från i fjol med den kommande vårens knoppar. Ett nytt trädgårdsår har tagit sin början!Ja, det var en härlig stund i trädgården som gav en försmak om våren som väntar. Visst kan vintern ännu slå till, men det är skönt att tänka på att så kall och hemsk som den förra var kan den ändå inte hinna bli. Och jag tycker allt att ljuset redan har börjat återvända, igår var himlen i skymningen alldeles rosa och mörkret lite mindre kompakt. Och talgoxen sjunger, vilken lycka!

Avslutar med en bild på vår nya entré, för er som är nyfikna på tillbyggnaden.


I torsdags fick vi utomhusbelysningen och ringklocka på plats. Där hallen nu är var det en klädkammare innan och där vår gamla ytterdörr satt börjar nu trappan upp till övervåningen. Som ni ser är yttertrappan fortfarande provisorisk i väntan på betongtrappan som behöver lite bättre väder för att kunna monteras. När våren kommit på allvar ska också husgrunden och de gamla fönstrena målas. Men ändå... det är som ett nytt hus, mexiteglet är gömt där under den vita putsen och det ska bli så kul att äntligen få gå loss på planteringarna vid entrén till trädgården. Det är det här trädgårdsårets stora projekt, som jag längtar efter att få dra igång det!

Till sist ett stort tack för alla era fina kommentarer på mitt förra inlägg om min mormor. De värmde och gladde mig mycket!

Jag hoppas att ni får vara friska denna dag och att i alla fall en del av er slipper regn. Själv ska jag grotta ner mig i soffan och njuta av första säsongen av Downton Abbey, som jag lyckades missa när den gick på tv. Desto härligare att kunna frossa i flera avsnitt på en gång!

Kram från


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...