tisdag 17 januari 2012

Efterlysning: Mystisk vallmo sökes!

Jag tänkte att jag skulle så vallmo till sommaren, de ska ju vara lättodlade och är så vackra. Jag bläddrar runt i frökatalogerna men märker att jag har svårt att koncentrera mig. För i mitt minne spökar den där överjordiskt vackra lila vallmon som jag såg i Ronneby i somras. I den vackra rabatten utanför mysiga Café Mandeltårtan växte denna skönhet, alldeles ensam bland alla de andra blommorna.


Jag skrev till och med till den trädgårdsdesigner som anlagt rabatten för att få reda på dess namn, men tyvärr visade det sig vara en blomma som frösått sig själv och som egentligen inte ingick i den vackra kompositionen. Så nu vädjar jag till mina kunniga bloggläsare - är det någon som vet vad denna mystiska fripassagerare till vallmo kan heta? Hoppas så på er erfarenhet och klokskap i detta ärende! En fråga till som jag passar på att ställa som den nybörjare på frösådd jag är - vilka miniväxthus eller planteringskärl använder ni och varför?

Tack förresten för alla glada tillrop om min månadsbild, sånt gör en ju peppad att fortsätta! Tycker själv det ska bli kul att se hur utsikten från sovrumsfönstret förändras, för vyn därifrån är ju ny för mig också som sovit åt norrsidan förut.

För övrigt är det lite segt så här i januari tycker jag. Njuter så av den svaga fågelsången och den ljusnande himlen när jag cyklar till jobbet på morgnarna, men för min del fick det gärna gå ännu lite fortare...

Med hopp om snar helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...