onsdag 4 januari 2012

Brevlådan full av fröer - och vinnaren av emaljskylten utsedd!


Det var snabbt marscherat av Impecta, måste jag säga! Jag beställde mina fröer i förrgår kväll och idag låg de i brevlådan. Vilken service, hoppas nu att jag som fröamatör ska lyckas med åtminstone några av mina inköp. Jag har sått en del enklare sorter på friland innan, men ingen av dem jag nu beställt och bara någon enstaka gång inomhus. Men nu har jag ju äntligen plats - så det finns inga spärrar längre! ;)

Så vad blev det då? Den här omgången satsade jag enbart på blommor, både ettåriga och perenner. Jag förlorade mig fullständigt bland alla vackra bilder och passade också på att beställa några av de växter som stått på min önskelista. Grönsakerna får jag ta sen... Här kommer min lista på ögongodis (alla bilder är lånade från Impecta):

Vit indiankrasse 'Ice Age' ska få slingra i en ny pallkrage någonstans.Ljuvliga tvåfärgade luktärten 'Fransiskus Cupani' ska få en egen spaljé att klättra på i den nya rabatten
Spanska jungfrun var helt oemotståndlig, men jag har ingen aning om vart jag ska ha den... :) Dock ett kärt besvär!
Supersöta zinnia 'Lilleputt' ska jag ha i barnens egna små pallkragar, tillsammans med...

...rosenskära 'Candy stripe' och...

...grekisk lövkoja, för den underbara doftens skull.

Bland perennerna har jag länge sneglat på den coola blodtoppen...

...den ljuva skuggviolrutan...

...den söta lilla slingerpilörten som jag föll för i Botan i Lund i somras...

...och myskmalvan. Vilket underbart ord - myskmalva!


Med i beställningen kom också den mörkbladiga mitsuban, som jag inte vet någonting om! Men den beskrivs som väldigt effektfull vid samplanteringar med sitt vackra bladverk, och dessutom kan man äta den!


Det var det. Och nu har jag väl hållit er som läst hela inlägget på halster tillräckligt länge!? Vinnaren av emaljskylten från Ramsign är ingen mindre än...

Annika med bloggen Trädgårdsprinsessans Dagbok
Stort grattis till dig! Maila mig ditt namn och mailadress så vidarebefordrar jag kontakten med Ramsign, där du sedan själv kan välja vilken skylt du vill ha.

Ha en skön kväll alla! Själv pustar jag ut efter en maratonrunda till Ikea, Plantagen och K-Rauta. Idag blev vår hall och källarnedgång färdigställda efter ombyggnaden, och nu ska här skruvas elfa-hyllor och planteras om krukväxter. Det blev flera nyinköp på krukväxtssidan också, berättar mer om det en annan dag. Imorgon väntar jobbet igen, men en dag ska jag väl klara av innan det är dags att gå hem och ta trettonhelg? ;)

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...