fredag 20 januari 2012

Blooming Friday - med en gnutta fantasi...

...skulle man kunna ha varit den kreativa person som kom på mossgraffitin! Nu var det tyvärr inte jag men en som gärna har mossan som uttrycksmedel är den brittiska formgivaren och illustratören Anna Garforth, som använder kända byggnader som plats för sin levande graffiti. Jag tycker hennes underbara alster och idéer är som gjorda för att illustrera  veckans fredagstema hos Katarina/Roses and stuff, Katarina som också lyft fram några härliga moss-konstverk dagen till ära. Fantasifullt så det förslår - titta och njut! Alla bilder är lånade från Anna Garforths hemsida.


Mossgraffiti har blivit ett etablerat begrepp och på Riksutställningars hemsida finns till och med recept på den perfekta mossporfärgen. Filmjölk ska också funka. Sen är det bara att vara stadig på hand och ha tålamod!


Receptet på "Mossporfärg"
Blanda följande i en mixer:

1 handfull mossa
5 dl kärnmjölk
5 dl vatten eller öl
1 tesked socker

Sedan är det bara till att låta kreativiteten flöda! 


Anna Garforth har även gjort en rad andra installationer med växter som alla präglas av ett uttalat miljötänk och ekotema.
Vackert, tänkvärt och poetiskt. Så skulle jag vilja beskriva hennes konst. Blir glad av att se hennes verk grönska mitt bland avgaser och betong och de visar också att trädgårdskonst inte behöver vara bara dekorativ utan kan ha ett viktigt budskap också. 

Titta nu in hos Katarina för en rejäl dos fantasi som en kickstart på helgen. En skön fredagskväll önskar jag er alla!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...