lördag 28 januari 2012

Blooming Friday - Förvandlingen är klar!

Ojoj, så trött jag var igår. Efter en hård vecka på jobbet orkade jag inte ens blogga när jag kom hem, trots ännu ett spännande tema hos Katarina/Roses and stuff. Jag hakar på en dag för sent istället!

För mig och familjen har ju hela hösten gått i förvandlingens tecken, det vet ni som har hängt med ett tag. Vårt lilla skrutt-hus på ursprungliga 90 kvm har byggts ut och äntligen har vi alla ytor vi behöver. Och så här blev det!

Sommaren 2005
Januari 2011
Bilderna här ovan visar huset från sydöst, och de foton som är tagna 2005 knäppte vi allra första veckan vi bodde här. Förvandlingsprojekten tog omedelbart sin början och som ni ser så har det hänt en del sedan dess.

På den här bilden från gatan skymtar man till höger i bild den stora silvergran som växte mitt i gräsmattan, samt de tre gigantiska almarna som fanns på grönområdet strax söder om vår tomt. Trädgårdsförhållandena förbättrades rätt drastiskt när dessa träd försvann, mörker byttes mot ljus och mossa mot annan mer önskvärd växtlighet.

Längs gatan har vi planterat en häck av häggmispel istället för det virrvarr av olika växter som fanns innan. Den är nu på sitt femte år och börjar växa till sig ordentligt. Staketet känner ni igen, ni som var med när vi byggde i höstas. Grannarna planerar att ta ner sin thujahäck i sommar och det innebär förändringar även på norrsidan för oss. Funderar på att bygga en spaljé av något slag där.


Längst ner i trädgården fanns ett gammalt garage, täckt av mossa efter åratal i almarnas skugga. Det rev vi förra våren och anlade en ny garageuppfart. Nytt garage får vänta, men en sedan länge efterlängtad lekstuga kom dit istället. Trädgårdens mörkaste hörn har blivit ett riktigt poppis ställe!

I vår fortsätter förvandlingen, med nya rabatter som ska komma till och andra som ska planteras om. En ny gång kommer att ge nya vandringsstråk i trädgården och några pallkragar till blir det med säkerhet också! :)

Nu är det lördag och här tar vi det lugnt. Slösurfar runt på olika frösidor och konstaterar att det finns alldeles för mycket man vill ha... Drömmer vidare om våren och funderar på i vilken ordning vi ska ta alla planerade små projekt. Och så sneglar jag vidare på Tusen Trädgårdar och tackar så mycket för stödet. Ni verkar övertygade om att jag ska vara med. Ska bara övertyga mig själv först! Kul att några av er andra har liknande planer, hoppas vi blir många som anmäler oss till sist.

Ha en fortsatt riktigt skön helg!

13 kommentarer:

 1. Men oj vilken enorm förändring! Så snyggt ert hus blivit, så modernt och stilrent. Förstår att du är nöjd. Så roligt att planera och inreda de nya rummen.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Så fint ert hus blev, härligt att få tillräckligt med utrymme! Förstår att den tjusiga lekstugan blev poppis!
  Ha en mysig lördagkväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken förändring! Kul att se bilder tagna på samma plats. Trevlig helg!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 4. Önskar att jag var i ditt läge - vi står nämligenn inför en utbyggnad och med två småbarn är det inte så lockande. Stor risk att det inte blir så mkt gjort i trädgården den här sommaren, i alla fall inga av mina stora planerade projekt;(

  SvaraRadera
 5. Vilken förändring, och så fint huset blev.
  En fantastisk utbyggnad.

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen helt galet vad fint ert hus har blivit. Vilken förvandling! Om du har öppen trädgård så ska jag banne mig ta och åka ner till dig med Fabian och titta på din trädgård. Skulle vara så roligt att få se allt i verkligheten och få träffa dig, för som du skrev, våra liv har samma turer och banor. Ser fram emot dina bilder på små groddar.
  Ha en härlig fortsättning på helgen!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Det där kan man kalla rejäl förvandling!Förmodar att ni är mycket nöjda.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Jösses, vilken förvandling! Jättefint blir det. :o) Jag har fått mina fröer nu och ska börja så i morgon, iiih!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Här pratar vi verkligen om en rejäl ansiktslyftning! Jag bara älskar före/efter bilder som jag säkert nämnt tidigare.
  Ha en skön avslutning på helgen.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Hold da op hvor er aorvandlingen blevet flot Hanna.....det ser virkelig godt ud. Det bliver skønt til foråret når det grønnes lidt omkring jeres "nye" hus ;0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 11. Oj, man kan nästan inte tro att det är samma hus!
  Vilket jobb ni har lagt ner, och så bra det blev.
  Förstår att ni är nöjda.

  Ha en fortsatt fin söndag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Vilken otrolig förändring och så otroligt fint det blev då! Ni måste vara jättenöjda med all rätt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Vilken smakfull tillbyggnad! Jättesnygg förvandling!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...