torsdag 26 januari 2012

Att våga eller inte våga...

...det är frågan? Eller är den kanske snarare: Att visa eller inte visa?


På måndag kan man börja anmäla sig till 2012 års upplaga av Tusen trädgårdar. Söndagen den 12 augusti kl 10-17 öppnas tusen trädgårdar och kanske mer därtill för alla som är nyfikna. Parker, slottsträdgårdar, handelsträdgårdar, livsverk och så en och annan alldeles vanlig trädgård. Om det nu finns några sådana? 

Förra gången det begav sig, 2010, var jag besökare. Det var en regnig augustidag och min familj gav upp efter endast tre trädgårdsbesök när regnet började vräka ner. Make och barn började protestera och ville åka hem. Inte mycket att göra, men jag var nöjd ändå för jag hade fått besöka Anna med bloggen Goda Stunder - Tokiga Idéer. Vilken trädgård hon har! Hennes blogg var en av de första trädgårdsbloggar jag började läsa och nu fick jag se den i verkligheten. Wow! Bara en sådan sak som hennes odling av hemtrevnad i växthuset, alla snygga stenar och coola svarta detaljer. Jag var förstummad!

Och i år då? Ja, jag funderar faktiskt på att vara med själv. Men tvekar... dels förstås för att jag då missar chansen att själv besöka en massa fina trädgårdar. Men mest för att jag plötsligt drabbas av dåligt trädgårds-självförtroende. Har jag verkligen något att visa upp? Vem tror jag att jag är, liksom? Dessutom är ju min trädgård i alla högsta grad fortfarande i vardande. Inga ståtliga träd och gamla perenner som gått i arv i generationer här inte. Men desto fler bladlöss, maskrosor och plastleksaker. Hmm... jag fegar kanske ur ändå?Fast om jag gör det - vem ska då visa hur en alldeles vanlig stressad småbarnsmorsas trädgård ser ut? Hur det kan bli när man planterar helt rätt växt på helt fel ställe? Hur illa de illgula plastbyttorna i sandlådan skär sig mot klätterrosen 'New Dawn's vackra blekrosa blommor? Kort sagt: Nybörjarentusiasternas trädgårdar bör ju också vara med en sådan dag. Men om det blir min nybörjarträdgård eller några andras, det återstår det några dagar att tänka på.

Någon mer som går i sådana tankar? Jag vet i alla fall att om jag kunde teleportera mig fritt över hela Sverige den dagen skulle jag absolut svischa förbi i följande tokinspirerande bloggares trädgårdar:
...ja, och gärna några till. Tänk om!

Få höra nu, är det fler som tänkt anmäla sig? Vågar ni så vågar kanske jag?

Kram från trädgårdsfegisen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...