tisdag 3 januari 2012

Älskade tulpaner

Nu är gran och tomtar förpassade till tunnan för trädgårdsavfall respektive källarförrådet och återstår av julen gör bara adventsstjärnorna i fönstren, där de får hänga ett tag till. De ger ju ett sånt mysigt ljus och det brukar bli så mörkt när man tar ner dem...

Varje år när granen är väck brukar jag köpa årets första tulpaner, och i år inget var undantag. Som jag älskar dessa blommor! Det där gnisslet av ljusgröna stjälkar när man packar upp dem, vilket härligt ljud! Och alla dessa färger, former och kombinationer. Fast mest älskar jag nog ändå de enkla vita, det finns inget vackrare tycker jag. En av mina favorit-ägodelar är min kära Alvar Aalto-vas och jag fyller den med dessa vita skönheter många gånger varje vår. Tulpaner gör mig verkligen lycklig så här års, de ger hopp om ljus och vår. Och så är de lika fascinerande vackra i alla stadier, från de krispiga knopparna till de överblommade nästan torkade snirkliga kronbladen som faller...


Nu ikväll drar stormen Emil fram över Skåneland med buller och brak och jag är oändligt tacksam att vi är av med byggnadsställningarna. Vi har myst inne i stort sett hela dagen och jag har gjort min efterlängtade fröbeställning från Impecta, efter många val och kval. I vårt nya gästrum är fönsterbrädorna breda och det finns gott om plats för små krukor i långa rader. Jag längtar, för nu börjar kliet i de gröna fingrarna bli outhärdligt... Vad det blev i fröpåsarna får ni se när de har kommit!


Medan jag väntar på att få sätta mina planer i verket och frön i jorden njuter jag av ännu en ledig dag, att få sitta vid datorn, inspireras och drömma med en god kopp kaffe och mina fina tulpaner. Vardagslyx när den är som bäst, och ännu bättre när stormen viner utanför. Nu väntar läshörnet i soffan och vad kan passa bättre som ackompanjemang en sån här dag än den här underbara låten? Videon är nog en av de finaste jag sett: Winter song med Ingrid Michaelsen och Sara Bareilles. Som ett litet konstverk.


Winter Songs from Crush Creative on Vimeo.

Hoppas ni slipper obehagliga överraskningar i era trädgårdar i stormens spår och att alla trots allt sover gott i natt. Och så glöm nu för allt i världen inte att delta i min utlottning - imorgon kväll drar jag vinnaren!

 

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...