tisdag 10 januari 2012

Åh, den där januarihimlen...

...där ljuset dröjer sig kvar lite längre för var dag. Finns det något härligare efter alla dessa dagar med mörker och regn? Idag var första gången på så länge som det inte var mörkt när barnen hämtades på dagis och vi hann leka en liten stund i trädgården innan skymningen föll.


Gatlyktorna hann till och med tändas innan mörkret kom! Syrenknopparna sträcker sig mot himlen liksom för att visa vägen mot våren som kommer. Alldeles underbart, nu har vi snart hela den ljusa våren och härliga sommaren framför oss!

Och det märks tydligt även i valet av kvällslektyr. På mitt sängbord ligger sedan en vecka tillbaks en av mina favoriter bland trädgårdsböcker, Perenner av Björn och Marie Hansson. Mitt exemplar är alldeles fullt av postit-lappar som markerar alla drömväxter inför årets nya projekt. Jag kan verkligen rekommendera den, det är ett utmärkt uppslagsverk för perenner och ger också en massa samplanteringstips. En klassiker för alla trädgårdsnördars bokhylla helt enkelt! För min del brukar den ligga där bredvid sängen hela säsongen. Bara att greppa den när idéerna far förbi!


Och till helgen blir det frösådd. Jag är ju nybörjare, så inför detta läser jag på i Ulla Hasselmarks finfina Fröbok. Jag har den i den första slutsålda upplagan från år 2000, men i vår kommer en reviderad och utökad version ut. Något alla hålla ögonen på för er som inte har den redan!


Ja, trädgårdssäsongen har helt klart tassat igång så smått. Kan ni tänka er, vi klarade den mörkaste tiden en gång till! Vill vintern komma nu så låt den, den blir ändå kortlivad jämfört med i fjol...

Ha nu en fortsatt fin tisdagskväll!

Kram från vårdrömmande
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...