måndag 26 december 2011

Nygammalt vardagsrum och vår i luften?


God fortsättning på er, hoppas att ni haft en fin jul! Här har det pysslats och slappats om vartannat och jag njuter något ofantligt av mitt jullov. Julen är som bäst på juldagen och annandagen tycker jag, då man jäktat klart, julklapparna är uppackade och man kan ta sig en och annan kall köttbulle ur kylen när andan faller på. Min amaryllis är med på noterna och visar sig från sin allra vackraste sida såhär på annandagen.

Jag har ju lovat er några glimtar från våra nya rum, men eftersom det fortfarande packas upp och flyttas om hej vilt däruppe så får ni titta in i vårt nygamla vardagsrum istället. Vi passade på att måla om här också när vi ändå var igång. Vår gamla Ikea-soffa fick ny klädsel lagom till självaste julafton och jag är mycket nöjd med den. Förra överdraget var vitt och alla frågade sig hur smart det var med småbarn i huset. Fördelen var att det gick att tvätta i 60 grader och klarade många tvättar. Nackdelen att inget vitt tyg i världen går att få helt rent från blå oljekrita... Så nu kör vi på brungrått, det känns tryggt. Jag har beställt klädseln från Savemysofa. Soffbordet är gjort av en lastpall som vi norpade från byggfirman i höstas. Den har målats grå, fått en glasskiva på sig och hjul från Clas Ohlson.


I julklapp av min fina syster fick jag en underbar linnehandduk med några av svenskans vackraste ord. Den är så fin så jag funderar på om jag skulle hänga den på väggen eller ha den som duk istället för handduk? Någon som har fler idéer?


Så var det där med julklapp till sig själv... Fler som brukar passa på att skämma bort sig själva lite i jultider? Det är ju då man kan vara säker på att man får det man önskar sig! ;) Jag har drömt om den här lampan hur länge som helst och nu hänger den i vårt nya sovrum. Från Watt & Veke, härligt gräddvit och jag bara älskar den!


I trädgården lyser julstämningen med sin frånvaro trots tappert försök med ljusslingan på plats i fågelbogranen. 9 plusgrader har vi idag och talgoxen sjunger. Snarare känns det som en föraning om vår, men det är kanske att hoppas för mycket? Gräsmattan finns som ni ser inte mera, men med de här temperaturerna är det kanske läge att gå ut och så lite gräsfrön lagom till nyår?


Hoppas att alla får en fin annandag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...