söndag 4 december 2011

Mormors krona

Tack, tack, tack  för allt ert stöd så här på slutspurten av byggtiden! Jag blir så glad för alla era uppmuntrande tillrop och nu känns det som vi kommer att klara av det allra sista också. Just detta är en av de saker som gör bloggandet så fantastiskt roligt: All positiv feedback från er som läser. Ni har helt klart hjälpt mig att härda ut denna långa, stökiga höst då jag dessutom fått se min trädgård begravas i lager efter lager med byggdamm, sågspån och bråte. Ja, ni är helt enkelt de allra bästa bloggläsare man kan ha!

Nu får vi snart vår efterlängtade tillbyggnad färdig, och därmed får vi också betydligt större yta att bo på. Flera nya rum ska inredas och jag funderar, ritar, vänder och vrider på alla mina idéer och uppslag. En del grejer som vi inte haft plats att ha framme tidigare kommer nu äntligen att få komma fram i ljuset, bland dem några fina gamla saker som jag ärvt efter min mormor.


I hennes hall hängde denna lilla kristallkrona. Jag minns den så väl från när jag var liten, då jag stirrade fascinerat på alla "diamanterna" och förgäves försökte tjata mig till att få leka med kristallkulan längst ner i kronan. När mormor flyttade från sitt hus fick jag den av henne, men då hade jag inget bra ställe att ha den på. Och i ärlighetens namn behövde jag nog fundera både ett och två varv på om den verkligen skulle passa in. När vi skulle tömma våra förråd inför ombyggnaden tog jag fram den ur sin låda och bestämde mig för att låta renovera den. På Google letade jag upp kristallkrone-experten Bengt som med varsam hand tvättat bort allt damm, putsat varje prisma och kompletterat några som fattades. Den var så dammig innan att det inte ens gick att se att några prismor faktiskt var rökfärgade, men en desto gladare överraskning när den var klar. Igår hämtade vi den och nu sprider den sitt milda ljus över vårt vardagsrum. För er som undrar är den i rokokostil och svensktillverkad någon gång kring 1930. Detta hade Bengt förstås noga koll på. :)

Så vad säger ni: Flipp eller flopp? Jag trodde inte att jag var en kristallkrone-människa trots att jag alltid gillat allt som är gammalt, men den här har en särskild plats i mitt hjärta. Och den är faktiskt riktigt fin där den hänger. Jag tror mormor hade varit glad!

Idag är det ännu en mulen dag här i Skåne och vi slappar runt här hemma, äter lussekatter till frukost och lyssnar på julmusik. Jag ska villigt erkänna att jag är svag för riktigt smörig sådan och en av mina absoluta julfavoriter är Peter Jöbacks skiva "Jag kommer hem igen till jul". Den går varm här hemma varje december och den låt som är allra mest jul för mig är denna vackra och vemodiga sång. Fler som gillar den?Ha en riktigt fin andra advent!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...