måndag 19 december 2011

December delight

Tack fina ni för all uppmuntran efter det förra inlägget. Idag har äntligen de sista högarna med byggmaterial lämnat det som en gång var min gräsmatta och nu är det bara lervälling kvar. Jag gillade särskilt förslaget att lägga en presenning över eländet och spraya den med fusksnö. Allt för julkänslan! Nu verkar det ju bli en grön jul här i Skåne, knappt tillstymmelsen till snö har synts hittills.

Det jag däremot hittade igår när jag skulle inspektera förödelsen i trädgården var detta lilla december-mirakel:


I den dystraste rabatten,  bland bråte och byggdamm, kämpar en ensam bolltistel-knopp mot kyla, blåst och frost. Är det inte helt otroligt - veckan före jul? Jag blev så glad när jag fann den, tycker den känns hoppfull. Och lite symbolisk också för oss som levt i kaos hela hösten - nu börjar vi om på ny kula!

Vi har nu bott på vår nya övervåning sedan i fredags och det är helt underbart! Jag har varit så förkyld hela helgen men det har inte hindrat mig från att pyssla, fixa, bära och inte minst städa. Byggdamm är inte det lättaste att få bort, det letar sig in överallt och jag har hittills bara hunnit grovstäda det värsta. Men känslan av att ha återerövrat vårt nygamla hus och fyllt det med doften av såpa och ljudet av lyckliga barn som intar sina nya rum går inte att beskriva. Vi klarade det! Bilder av resultatet ska ni få så fort jag klarat av den sista jobbstressen. I nästan två veckor ska jag vara ledig - och då ni, då ska det bloggas!

Ha en fortsatt fin måndagskväll! Nu ska jag krypa ner och läsa lite i min obeskrivligt mjuka, fluffiga säng. (En hel höst i tältsäng gör en härligt ödmjuk!)

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...