lördag 12 november 2011

Vitrinskåpets nya kläder

Det här är ju en trädgårdsblogg och den kommer alltid i första hand att handla om min trädgård. Men precis som hos många av er andra bloggare är det så att i takt med att trädgården avvecklas för säsongen pysslas det desto mer inne. Har man det där ständiga kliet i de gröna fingrarna så måste det liksom ersättas med något annat när temperaturen börjar krypa nedåt. Så även hos mig, och med en tillbyggnad av huset som snart står klar är det många små projekt på gång. Mest på möbelfronten, där jag tänkte visa några av idéerna här under tiden vi grejar som mest.

Dagens projekt var vårt vitrinskåp. Jag har ett Norden vitrinskåp från IKEA, och blev så inspirerad häromveckan när Maria som har fina bloggen Sabelhagens olivlund målade ett vackert gammalt avlutat skåp svart utvändigt och vitt inuti. Mitt skåp har svart baksida och jag har alltid tyckt att det är lite mörkt. Dags att göra något åt det!

Bild:Ikea.
På härliga inredningsbutiken Minta i Ronneby (som jag tidigare bloggat om här) kan man köpa tapet på metervara, mycket sympatiskt tycker jag. Speciellt som dom har hela Mimous sortiment av vackra tapeter. Jag föll för den som heter Trellis, i ljusgrått. Otroligt fin, eller vad säger ni?


Det blev rätt pilligt innan vi (eller rättare sagt maken som med en ängels tålamod hjälpte till att slutföra ännu ett av mina många infall) fått av bakstycket på skåpet (spånskivor från IKEA är ju inte precis gjorda för att monteras ned och upp igen mer än en gång), på tapeten och sen tillbaks med allt igen. Men bra blev det!


En dag när ljuset är bättre ska ni få en snyggare bild. Tills dess ska jag dessutom ha hunnit damma av det på bottenhyllan, jag lovar! ;) Även det knasiga soffbordet som vi byggde av en lastpall ska jag föreviga snart. Och vill ni se hur fint Marias skåp blev - ta en titt här. Verkligen stiligt, eller hur? Det är så kul när man får förverkliga idéer som man burit på ett tag, och så blir det som man hade tänkt sig. Jag känner på mig att det blir en ovanligt kreativ vinter i år! :)

Nån mer som har slutfört nåt pysselprojekt idag?

Hoppas alla har en härlig lördag - veckans bästa dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...