söndag 13 november 2011

Sist i jorden för i år?

Årets allra sista plantering (Eller ska man skriva så? Man vet ju aldrig...) blev denna lilla planta som slokat ledset i över en vecka på fönsterkarmen i köket. Tages lilla vitlök som han planterat på dagis, verkligen på tiden att den kom i jorden.

Medan nattfrosten långsamt smälte bort letade jag efter en plats att peta ner den på, men det var inte det lättaste eftersom flyttkaos råder även i köksträdgården. I pallkragarna trängs just nu en massa perenner i väntan på ny plats till våren, så till sist fick den bo i jordgubbslandet. Har läst nånstans att vitlök hos jordgubbarna håller ohyra borta. Inte så stor risk för ohyra på vintern kanske, men om inte annat skyddar gubbarnas blad den lilla plantan mot kylan.


På barnens förskola håller de på med ett stort miljöprojekt med skolgården i fokus. Alla barnen får vara med och plantera och de odlar grönsaker och kryddor som sedan används i köket. En och annan planta får också följa med hem, och de är så stolta över sina små krukor. Det arrangeras också miljödagar på förskolan där de biologer som leder projektet är med och visar vad de gjort och har kurser i miljövänlig odling för föräldrarna. Mycket kul tycker förstås den här trädgårdstokige föräldern att det är. Tage själv är hittills ganska likgiltig för odlingen så länge hans trehjuling rullar, men så småningom kanske?

Annars har den här dagen bjudit på lite välkommen avkoppling. En stund i soffan med en bra bok, medan barnen höll sams och byggde med lego i nästan en timme. Underbart! Lyssnade på den här fina låten under tiden, helt rätt för en mörk novemberdag.Hoppas ni också haft en lugn och skön söndag.

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...