måndag 14 november 2011

Om konsten att leva i kaos

Nu har vårt hus varit under ombyggnad sedan i augusti. Vi visste att det skulle bli kämpigt längs vägen, och vi hade minsann rätt! :) Smuts och buller, ett evigt letande efter saker man glömt vart de packades ner, en demolerad gräsmatta och rätt mycket gnäll och irritation från samtliga inblandade i familjen, inklusive katten. Bland annat. I avsaknad av sovrum har vi dessutom tillbringat en del av hösten sovandes i husvagn utanför och just nu huserar vi allihop i vardagsrummet. Det är grejer överallt och ett pusslande för att bygga om det till sovrum varje kväll. Men det går.

Någon gång i våras klippte jag ut denna lilla tipslista från några luttrade husrenoverare ur en inredningstidning. Den har suttit på kylskåpet sedan dess och jag läser den högt för maken med jämna mellanrum för att få lite ny kraft när det behövs. Den har nu senaste veckan också fått sällskap av ett måttband där jag klipper av en siffra för varje dag som går.


Nu går vi in på slutspurten och äntligen kommer vi till det som inredningsroade jag har längtat mest efter. Nu tittar vi på lampor, funderar på färger och textilier, fixar till möbler till barnens kommande rum - ja, dags för ytan, det synliga, eller piffet om man så vill. Imorgon börjar den sista ombyggnadsmånaden och jag vill gärna att ni räknar ner tillsammans med mig. Därför blir det en liten utlottning här på bloggen som går i mål samma dag som bygget ska vara klart. Vad jag tänker lotta ut får ni se imorgon, hoppas att ni vill vara med!

Själv gick jag ju och vann de några av de fina korten med grönsaksmotiv som Charlotte med bloggen Trädgårdsflow lottade ut. Hur glad kan man bli en grå novembermorgon när man får veta nåt sånt? Trädgårdsflow är en av mina absoluta favoritbloggar, en sann inspirationskälla som det alltid är lika kul att besöka. Det ska bli så roligt att få korten, kanske får de pryda väggarna i något av de nya rummen? Tänk, snart står våra nya rum färdiga, en stor dröm som snart blir sann. :)

Ha en fin måndagskväll allihop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...