fredag 11 november 2011

Fortfarande sommar!

Ja, i alla fall i min rabatt där nävan 'Rozanne' huserar. Att ett tjockt lager fallna löv från syrenen landat över dem verkar inte spela någon roll, här blommas det ihärdigt vidare. Jag har skrivit om denna blomma så många gånger i sommar och hoppas att ni inte tröttnar fullständigt. Själv är jag fortfarande helt begeistrad över hur vacker den är och vilken otrolig stark blomningskraft den har. Blir lika glad varje gång jag ser de lila kronbladen, just nu extra fina mot allt det höstgula!

Denna fredag firar jag att jag klarat av något som jag tyckte var väldigt svårt, och just nu är jag fylld av lättnad  för att det är över. Dessutom är denna skruttvecka äntligen snart slut! Den har förutom den här större och svårare grejen även innefattat sjukhusbesök (då maken slog huvudet i en av byggnadsställningarna så att blodet sprutade, medan jag torkade blod och försökte hålla såväl honom, mig själv och barnen lugna) inbrott i mitt trädgårdsförråd (dock utan några synliga stölder, vi har bara gamla spadar och sånt där) samt magsjuka barn. I helgen ska jag följaktligen ägna mig enbart och allenast åt sånt som är njutningsfullt, kul och lätt: Lite trädgårdsfix, en tur till Ikea och förhoppningsvis lite möbelbygge. Vi tänkte bygga ett soffbord av en lastpall, återstår att se hur det blir?

Till sist en hoppfull bild så här lagom tills kylan verkar komma krypande. Är det inte otroligt att naturen redan har allt fixat och klart till nästa växtsäsong? Titta på syrenens knoppar, här gruvar vi oss som bäst för vintern medan de redan är i full fart på väg mot nästa vår. Härligt med framförhållning, eller hur?


Allra allra sist ett tänder jag ett extra litet ljus i novembermörkret. Byggnationen är nu inne på slutspurten och det innebär att vi nu förutom ställningar även har plast för alla fönster för att kunna putsa fasaden. Mörkare än  nånsin om kvällarna alltså. Desto viktigare att lysa upp tillvaron lite extra, och för min del sker detta just nu genom denna söta huslampa från Ellos. På det mer symboliska planet får bilden samtidigt representera hur viktigt att påminna sig själv om att det oftast finns nåt ljust i det mesta, även om det först inte ser så ut... 


En fortsatt riktigt skön fredag önskar jag er!

Kram från 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...