fredag 18 november 2011

Blooming Friday - På min önskelista

Äntligen fredag och dagens tema på Blooming Friday hos Katarina/Roses and stuff är On my wishing list.
Oj, det finns så mycket jag önskar mig. Just nu först och främst ett färdigbyggt hus. Och att vi slipper fler virus och sjukdomar, att det lugnar sig på jobbet och att tiden fram till jul ska gå fort så att det äntligen blir lite efterlängtad vila, lugn och ro.

Först och främst, ja. Men sen finns ju allt som jag önskar mig till trädgården... och det är hur mycket som helst! Några av mina drömväxter som jag hoppas hitta rätt plats för någon gång är...

...Violruta
Bild från Odla.nu
...Blodtopp
Bild från Allt om Trädgård

...Solhatt 'Milkshake'
Bild från Google.

...och pärlbuske.
Bild från Odla.nu
Mmmm, det finns så mycket vackert att drömma om. Förutom alla drömväxterna skulle jag dessutom gärna ha det där växthuset som jag fantiserar om, minst en uteplats till, mer vatten i trädgården och gångar av gatsten. Fast vilken tur ändå att jag inte redan har allt det där - vad skulle jag då önska mig? :)

På min önskelista finns också en rad trädgårdsresor jag skulle vilja göra. Här i Sverige skulle jag gärna åka till Wij trädgårdar i Ockelbo eller Göteborgs Botaniska Trädgård. Utomlands till Vita Sackville Wests trädgård i Sissinghurst, England eller till Claus Dalbys trädgård utanför Århus i Danmark... Ja, tänk vad det finns att upptäcka för den som är trädgårdstokig! Mitt trädgårdsintresse blir bara större ju mer jag lär mig och ju fler andra passionerade trädgårdsmänniskor jag lär känna. Därför avslutar jag min lista med en förhoppning om att få träffa några av er andra bloggare och se era fina trädgårdar i verkligheten någon gång.

Hoppas nu att alla får en skön fredagskväll! Och kul att så många vill vara med i min utlottning! :)

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...