fredag 4 november 2011

Blooming Friday: Fast i sommarfällan?

Dagens fredagstema hos Roses and Stuff är It's a trap. Jag har just varit ute och tagit några bilder av min mammas sommarblommor som fortfarande beter sig som om det vore mitten av juli och inte snart jul. Hmm... nog finns det en tänkbar tematolkning här...


Den ceriserosa pelargonen visar inga tecken på att vilja sluta blomma. Och som den blommar!


På trappan står en rosa petunia som blommat oavbrutet sen i juni. Petunia i november, har ni hört på maken?


Inte heller den röda pelargonen verkar ha några planer på att lägga av än på ett tag...

Ja, när man ser de här bilderna och känner de milda vindarna här på ön känns sommaren inte alls avlägsen. Men det är en bedräglig känsla, vi blir lurade att stanna kvar i en årstid som redan har passerat. Fast i sommarfällan kan den första riktiga kylan komma som en chock, trots att vi är en bra bit närmre vinter och snö än den där sommaren som vi så ogärna vill släppa taget om... Så hur är det, har ni fastnat i sommaren? Själv har jag helt klart svårt att ta mig loss, och med bilder som dessa är det bara att njuta så länge det varar.

Vilken ö är det, undrade ni? Jo, jag har turen att ha mina rötter på Öland och återvänder hit så ofta jag bara kan. Min ö är lika vacker alla årstider, just nu doftar det höst och dimman rullar in från havet. En plats att alltid längta till!

Ha en finfin fredag allihop!

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...