söndag 30 oktober 2011

Ur led är (års)tiden

Ännu en mild höstdag, ja det är ju ungefär samma temperatur nu som det var de där regniga veckorna i somras. Skumt... Har tillbringat dagen i flyttröran där vi långsamt, långsamt börjar kunna skönja ljuset i tunneln - drygt en månad kvar nu tills prövningarnas höst är över. En väldigt lång dag har det också varit. Så blir det ju när man får en extra timme och dessutom startar kl 05.20 på morgonen när den levande lilla väckarklockan drar igång med ett glädjetjut. Tage, alltid lika pigg!

Min hybridkejsarolvon tycks ha fått en liten släng av fnatt. Från den ensamma blomman som jag bloggade om häromveckan är den nu full av knoppar och många av dem är på god väg att slå ut. Hoppas att den ändå sparar några tills i vinter, för det är verkligen en av mitt trädgårdsårs höjdpunkter när man kommer hem från jobbet mitt i smällkalla vintern och möts av dessa ljuvligt doftande små ljusrosa blommorna vid grinden.


Det är väl annars bara att konstatera att detta knasiga väderår ser ut att sluta ungefär lika knäppt som det började. Först en extremkall vinter, följd av en extremblöt sommar och därpå en extremvarm höst. Är det dags att börja vänja sig vid att man inte kan vänja sig vid vädret längre?

Ikväll tittar jag på premiären av SVT:s nya serie "Allt för Sverige", där tio amerikaner söker sina svenska rötter. Detta ämne är väldigt aktuellt i vår familj som i somras hade besök av min pappas amerikanska kusin med fru. Det blev ett känslosamt möte, och det var så fint att få följa honom när han gick i sin utvandrade fars fotspår därhemma på ön. Jag hoppas på ett program fullt av värme, humor och känslor och om det lever upp till förväntningarna kan det kanske bli en söndagsfavorit att kura i soffan till i höst?

Ha det gott i mysmörkret och er lyckliga som har höstlov vill jag önska en lång skön sovmorgon imorgon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...