söndag 23 oktober 2011

Söndagsångest...

...botas allra bäst med en heldag i trädgården! Idag har vi fortsatt pyssla om vårt nya träd, och nu är den lilla carmencitarönnen fast förankrad i marken och bör fixa de skånska höststormarna utan problem.Det lilla trädet passar in så fint i vår trädgård och jag ser fram emot att se det blomma till våren. Hoppas nu verkligen att det tar sig och trivs här.

Åkte en sväng till Vellinge plantskola och där var det utförsäljning av perenner som på så många andra plantskolor så här års. De har ett stort utbud av träd och buskar, otroligt mycket snygga krukor (åtminstone för den som liksom jag älskar rostigt, zink och svart!) och jättetrevlig personal. Rekommenderas å det varmaste alltså! Jag kom hem med några plantor myskmadra som jag planterat på skuggsidan av lekstugan, där annars mossan håller på att konkurrera ut gräset helt och hållet. Ser ni dem? Täckte över de nyplanterade med löv, så det ser inte mycket ut för världen än. Men till våren blir det nog fint med ett vitblommande hörn där. Nåt att  drömma om nu när mörket faller!Det är roligt när man håller på i trädgården och plötsligt får ett infall. På andra sidan lekstugan hittade jag en jättebra plats för ett elefantgräs som levt alldeles för trångt i en pallkrage hela sommaren. Här kan det bre ut sig och med sina rödskiftande färger passar det fint ihop med lilla rabatten i bakgrunden, där bland annat den rödskaftade kärleksörten 'Matrona' och mörkbladig alunrot håller till. Med från plantskolan kom också några plantor brunnäva som nu är sambor med gräset. Som ni också kan se har jag försökt klä in min stackars stympade mullbärsbuske i lite säckväv inför vintern. Hoppas, hoppas att den ska klara sig trots min omilda behandling med sekatören... har lite ågren faktiskt. Makens släktingar som pysslat och donat med sitt mullbär på balkongen i flera år, och så skänker de den till klippgalna mig!


Så gick solen ner över lilla rönnen och ännu en helg är till ända. Fattar inte hur snabbt lördag-söndag kan rusa förbi när resten av veckan går så långsamt. Ska nu inta soffläge och försöka dra ut på kvällen så länge det bara går!

Ha en lugn och skön söndagskväll och hoppas att ni alla får en fridfull start på veckan!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...