måndag 17 oktober 2011

Sista rycket?


Klarblå himmel över trädgården och den stora byggnadsställningen igår. Är rätt trött på att bo i en byggarbetsplats nu, och har önskat både en och två gånger att jag satt på ett flygplan med destination "vart som helst utom mer byggdamm och hål i golvet". Ja, kanske på det plan som skymtar så symboliskt mitt i bilden ovan. Drygt halva byggtiden är dock avklarad nu, så nog ska vi väl fixa resten också. Intalade hon sig... ;)


Ännu en härligt solig höstsöndag hade vi ju och det är nästan svårt att tro att syrenen kommer att fälla alla sina blad inom en mycket snar framtid. Fortfarande grönt och fint både här...


...och där. Spansknävan är med in i det sista.


En sista envis uppstickare. Funkians alla blad är på väg att vissna bort, men ändå vill den blomma!


Även hybridkejsarolvonet har fått lite fnatt och slår till med några blommor, den som annars blommar först av alla tidigt på vårkanten. Kanske inte så konstigt att växterna blir förvirrade när sommaren varat in i oktober?


Men, men... hur det än är med den sköna höstsolen så vet vi ju att kallare tider väntar bakom knuten och att frosten ju redan gjort sitt intåg. Tur att det är isolering som står på bygg-agendan den här veckan. Hela gräsmattan är full, ja, nu blir det mössan på för vår nya övervåning!

Nu är det ny vecka och nya äventyr. Den kunde inte börjat bättre, för idag har jag fått paket från Anna med bloggen Vita rosor och förgätmigej, och i det låg min vackra vinst-quilt. Den är så otroligt fin och plötsligt känns byggstöket lättare att uthärda vid tanken på hur snygg den kommer bli i mitt nya sovrum sen. Snart, snart!

Inredningsdrömmande hälsningar från

9 kommentarer:

 1. Många fina höstbilder, både nu och i det tidigare "frostiga" inlägget! Byggprojekt kan vara jobbiga när de pågår, men väldigt trevliga när de är färdiga... ;-)

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Ja ännu kan man inbilla sig att det är lite sensommar. Alltså med riktigt god vilja då :-) Så fint ditt olvon är - gillar bladen mycket. Knasigt att det blommar nu bara - den ska ju vara fin till våren.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Ser jättefint ut! Själv är jag i värmen i Houston, långt från byggdamm :-) Tänk att det kan se så olika ut bara sju timmar från Sverige.
  Ha det bäst med vinsten!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att se en bild på din fina quilt. Vilket skitväder det är i dag, höst på riktigt, med storm och regn./Christina

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du blev nöjd! Håll ut! Snart är det över med byggdamm och jobbiga snickare (inte för mig dock som är gift med en...). ;0) Japp, vi fixar till ett patent på bebisstädkläder omgående... Den idén var inte dum den. :0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. Gratulerar till den fina vinsten!
  Och ni har i alla fall blå himmel över trädgården och bygget, det är mer än vi har här!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Hm undrar om den orkar blomma till våren sen oxå olvonet!Hoppas det.
  Grattis till din fina vinst!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att halva tiden gått på ert projekt. Vi har också renoverat mycket, och ibland vill man bara skrika Sluta!!! Men tänk vad fint det kommer bli.
  Grattis till vinsten.
  Man kan nästan tro att det är sommar på dina bilder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Vad många fina blommor! Visst är det jobbigt när det byggs men tänk så fint ni får sedan.

  Kram Jessica

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...