onsdag 5 oktober 2011

Ljuva helgminnen i väntan på Ophelia

Just nu i denna stund drar hårdare vindar in över Skåne. Är det ovädret Ophelia som värmer upp måntro? På väderleksrapporten pratade de om mellan 20-30 mm regn imorgon, så nog ser det ut som det är verkligt höstrusk på gång. Ja, det måste ju bli riktig höst någon gång, även om vi vant oss vid sommarvärme den senaste tiden... Och kanske lika bra för nu är det snustorrt i trädgården.

Helgen som gick är fortfarande kvar i mitt medvetande som ett härligt minne att bevara. I lördags var det 22,4 grader i Lund, den varmaste oktobertempen sen man började mäta år 1753. Helt klart något att minnas, alltså! :) Delar med mig av några härliga morgonbilder från den dagen, där man nästan kan känna den fuktiga värmen. Armeringsjärnets rutor bildade ramar till små konstverk, spindelväv och prismor som glittrade i kapp med silverglansen i elefantgräsets vippor och det var bara så vackert!

Som att vara utomlands, sa min mamma om den här underliga dagen: Disig sol, tung doft av höstvarm jord och löv följt av en sammetsmörk kväll som var förunderligt ljum. En alldeles underbar dag, ljus och lätt, att ta fram ur det inre arkivet när kallare och mörkare dagar kommer. Med sådana ljuva trädgårdsminnen i bagaget ska vi nog klara det!


Håll nu i hatten när ni går ut så ni inte blåser bort!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...