onsdag 5 oktober 2011

Ljuva helgminnen i väntan på Ophelia

Just nu i denna stund drar hårdare vindar in över Skåne. Är det ovädret Ophelia som värmer upp måntro? På väderleksrapporten pratade de om mellan 20-30 mm regn imorgon, så nog ser det ut som det är verkligt höstrusk på gång. Ja, det måste ju bli riktig höst någon gång, även om vi vant oss vid sommarvärme den senaste tiden... Och kanske lika bra för nu är det snustorrt i trädgården.

Helgen som gick är fortfarande kvar i mitt medvetande som ett härligt minne att bevara. I lördags var det 22,4 grader i Lund, den varmaste oktobertempen sen man började mäta år 1753. Helt klart något att minnas, alltså! :) Delar med mig av några härliga morgonbilder från den dagen, där man nästan kan känna den fuktiga värmen. Armeringsjärnets rutor bildade ramar till små konstverk, spindelväv och prismor som glittrade i kapp med silverglansen i elefantgräsets vippor och det var bara så vackert!

Som att vara utomlands, sa min mamma om den här underliga dagen: Disig sol, tung doft av höstvarm jord och löv följt av en sammetsmörk kväll som var förunderligt ljum. En alldeles underbar dag, ljus och lätt, att ta fram ur det inre arkivet när kallare och mörkare dagar kommer. Med sådana ljuva trädgårdsminnen i bagaget ska vi nog klara det!


Håll nu i hatten när ni går ut så ni inte blåser bort!

Kram från

12 kommentarer:

 1. Åh vilka fina bilder:)

  Kram i stormen!
  Marie

  SvaraRadera
 2. Hämtade precis hem sonen från fotbollsträningen och det både blåste och regnade. VI kom fram till att det var kanelbulleväder. Sparade en påse upp från bakningen i går och de kom väl till pass nu.

  Helt underbar bild på prisman. Eller alla bilderna är egentligen underbara.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder du bjude på.
  Jag gillar inte blåsten så jag har huckle istället för hatt.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Helt otroliga bilder du har tagit! Måste ha varit svårt att fånga prisman i sådant ljust och att sedan bakgrunden blev svart. Imponerande! :0) Quilten är på G här hemma, har bara hälften kvar. Hade hela huset fullt av sjuklingar förra veckan men nu är vi på banan igen...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Fina bilder både här och i de tidigare inläggen! Det var verkligen en härlig helg, särskilt lördagen, även om vi inte hade lika varmt som ni hade. Men 18-20 grader är inte heller fy skam i oktober.

  Kärleksörten piggar upp på hösten med sin sena blomning. Den är vacker även när frosten kommer.

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Åkte över Öresundsbron i natt, fy vad det blåste! Måste ha varit Ophelia!/Christina

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiska bilder! Och sådan där höstvärme är ljuvlig....Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så vackra bilder!
  Ja visst var det fantastiskt, känns lättare att uthärda hösten nu :)
  Här har verkligen regnat idag och det är perfekt mysväder med tända ljus!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder!
  Ja, här har det redan krossats 2 rutor på mitt växthus idag...hoppas stormen dragit förbi helt nu!

  SvaraRadera
 10. Visst är det underbart med morgonbilder, speciellt på hösten. Nu börjar det verkligen kännas att det är höst men jag tycker att det är mysigt på något sätt. Höstrusk, blåst och fukt och sen att få gå in, tända ljus och mysa. Mm! För att inte tala om all planering inför nästa säsong som man hinner göra.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Ja, nu var det slut på det fina vädret och dags att plocka fram regnstället igen, suck...
  Men att sitta inne och gotta sig åt fina bloggbilder är helt OK!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Jobbigt när det kör ihop sig! Har själv haft en tuff höst på jobbet med många konflikter och påhopp. Nu, peppar, peppar, börjar det se lite ljusare ut men det är knappt man vågar tro det. Trädgården har varit min terapi :-) Så skönt att få röja loss och inte tänka så mycket. Här är det lite moln men det blå syns mer och mer så jag hoppas på en härlig dag i trädgården. Ska hålla tummarna för att vädret i Skåne blir bättre så att du får komma ut och avreagera dig.
  Kramar Hélena

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...