lördag 1 oktober 2011

I pallkrageland

Åh jösses, en sån härlig dag det har varit idag! Och vilket ljus, soldisigt och mjukt och varmt. Vi har varit ute prick hela dagen och fixat och donat och grävt och burit och målat. Jag älskar heldagar i trädgården när man börjar med en sak och sen kommer man på nåt annat och sen ännu något mer, och timmarna går medan små projekt och idéer tar form och förverkligas. Idag var en sådan dag! Men jag höll på så länge att det började skymma, så några bilder på det färdiga resultatet kan det inte bli förrän imorgon. Under tiden såg det ut så här...


Pallkragar som ska bli kompost ligger på tork. Räknade ut att jag just nu har pallkragar på fem olika ställen i trädgården (bilder finns här). Gillar dem verkligen, de ser prydliga ut, är lätta att rensa ogräs i och är billiga och bra. Vi köper våra på Malmö Pall AB, och där börjar de känna igen oss när vi kommer. "Är inte säsongen slut än?" undrade säljaren igår när maken åter dök upp på deras tröskel.
Jag målar dem med pigmenterad träolja, tycker det blir en fin laserad effekt. Hittills är alla mina kragar grå, men idag slog jag till på svart för att de skulle matcha nya staketet. Kunde inte låta bli att skaffa några till ett kommande vårprojekt också, och nu ligger fyra stycken halvkragar (dvs hälften så stora som standardpallen på 120 x 80 cm) på vänt i förrådet. Det finns alltid plats för några pallkragar till! Och så är det så mysigt att ha något att ta fram och sätta igång med direkt när vårsolen tittar fram.

Imorgon ska ni få se hur komposten blev. Hoppas att det är många som liksom jag pustar ut i soffan ikväll, med värkande rygg, jord under naglarna och löv i håret - precis som det ska vara efter en riktigt bra trädgårdsdag. Nya tag imorgon!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...