fredag 28 oktober 2011

Blooming Friday - side by side

Jag har varit dålig på att vara med på Blooming Friday hos Roses and Stuff, och det är synd för det är ju så roligt att tolka ett tema. För att inte tala om hur kul det är att se alla andras tolkningar sedan!

Ibland är det teman som är lätta, och ibland desto svårare. Dagens tema är Side by side, och just idag fick jag faktiskt ett uppslag direkt!


Sida vid sida står de där, ungarnas Bobby Cars. De är ett stående inslag i vår trädgård och har varit så sedan dottern fick sin första lilla bil vid ungefär ett års ålder. Sedan dess har hon hunnit slita ut den och få en ny och bilparken har dessutom kompletterats med lillebror Tages vrålåk i blått. Storasyster har blingat sin med ett halsband runt ratten och Tage har blandat geggamoja på sitt flak. De tröttnar aldrig på att fara runt på trädgårdsgångarna på sina små fordon och ju mer lillebror nu får upp farten desto roligare har de!

För mig symboliserar den här bilden så mycket trädgårdsglädje. Min blogg handlar ju främst om mitt eget stora trädgårdsintresse, men trädgården är ju något som hela familjen njuter av och som berikar allas våra liv. Att bo i en storstad med tillgång till allt vad det innebär och samtidigt kunna få komma hem till lugnet som trädgården ger och kunna följa naturens växlingar, det är livskvalitet för oss. Och jag är lycklig varje gång jag bara kan öppna dörren och låta ungarna rasa ut till sin sandlåda och sina bilar, så lätt och så självklart. Men så är jag ju i själ och hjärta en riktig lantis!

Jag hoppas att ni alla får en skön och lugn fredagskväll. Här blir det tända ljus, Idol och värsta fredagsmyset!

Kram från

17 kommentarer:

 1. Låter som våra trädgårdar fyller samma syfte och vi har samma innehåll på fredagskvällen. Visst är det mysigt med tända ljus och tvmys en fredagkväll.
  Ha en underbar kväll och helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Ja ikväll blir det tända ljus, mys, tv och avkoppling.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Hi, hi vilken söt tolkning!
  Här är fredagsmyset i full gång, med tända ljus, glass till sonen och vin till oss. Härligt!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Fin tolkning och att ha en trädgård som hela familjen kan använda på sina sätt är toppen. Det är verkligen skönt, både för barnen och föräldrarna, att kunna och våga släppa ut dem i trädgården med sina lekar och spring i benen.

  Alla barn borde få växa upp i trädgård...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Gulligt och väldigt rart med de där bilarna sida vid sida. Ser mycen lek och glädje där!
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Visst är trädgården för alla. Vi hade bobbycars, sandlåda, större gräsmatta och en massa leksaker. Sen blev det ett stort kaninhus och en ännu större studsmatta. Nu är studsmattetiden över och trädgården är mest min...fast det solas en del när det är säsong för det....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Bilden vittnar verkligen om äkta körglädje :)

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bild! Den säger så mycket om allt från syskon, småbarnstid, fantasi,glädje men också trädgård där alla i familjen vill få plats.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. De där bilarna känns så väldigt bekanta på något sätt ;-)
  Här hemma är det en version från filmen cars som gäller. Gillar din dotters blingade bil!

  När vi flyttade hit till Höjden efter alla åren med lägenhet i Malmö och " gå till parken stressen" var det en sån enorm njutning att ha en egen trädgård och bara kunna öppna ytterdörren och släppa ut de spring- och leksugna barnen. Och sig själv med för den delen!

  Ha en skön helg.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 10. Hihi... vilken söt bild! Ja, men det är väl det trädgård handlar om... att alla njuter på sitt sätt.
  Ha en finfin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Söta bilar som får mig att minnas tillbaka till när mina barn var små.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hihi, det var en fyndig tolkning!
  Kram och ha en skön helg,
  Charlotta

  SvaraRadera
 13. När vi flyttade till vårt hus var dottern 2 år. Innan hade vi bott i lägenhet 8 våningar upp och med hiss. Jag vet inte hur många gånger hon öppnade dörren och gick ut några steg. Gick in igen och stängde. Öppnade dörren igen och gick ut o s v. För henne var det nästan obegripligt att man kunde gå direkt ut. Utan att först komma ut i ett trapphus, trycka på hissknappen, åka hiss ner o s v för att sen hoppa i vagnen och gå en bit för att komma till lekparken. Det är helt fantastiskt att få bo i hus med tillhörande trägård. Välgörande både för små och stora.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 14. Vilken helt underbar tolkning av temat. Hoppas du har en riktigt fin helg/Gela

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig tolkning :) Perfekt!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 16. Vilken fin tolkning.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 17. Vad gulligt! Parkerade sida vid sida...

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...