lördag 3 september 2011

Trädgårdens ram

Målar brädor som ska bli staket. Hade glömt hur sjukt tråkigt det är, eller kanske rättare sagt förträngt... Det skulle blivit ett av sommarens projekt, men varje gång vi skulle börja öppnade sig himlen. Så nu är det ett helgprojekt istället, som ingen av oss egentligen är så sugna på nu när det ändå är så rörigt här mitt i bygget. Men tanken på att slippa det till våren när så mycket annat står på agendan är drivkraft och nu är vi i alla fall igång!Här ligger stora brädhögen och väntar. Staketet ska rama in trädgårdens södra kortsida. Långsidornas staket och plank gjorde vi de senaste två somrarna och sista kortsidan väntar nästa år. Sedan är det äntligen adjöss med allt gammalt Gunnesbostängsel, och större brädprojekt i trädgården! I våras rev vi det gamla garaget i sydöstra hörnan, och trädgårdens fulhörn blev därmed finhörn. Häggmispelhäcken är redan på plats, så nu är det bara staketet kvar som sista utpost i söder.


Svart är färgen som gäller. Det harmonierar med husets svarta detaljer, och så är det ju så snyggt som fond till allt det gröna. Det svarta staketet blir en tydlig ram runt trädgården, som gränsar av och lyfter fram växternas färger. Ja, nog är det viktigt det här med ramar, både i trädgården och annorstädes... I bakgrunden ser ni hur staketet kommer att se ut i färdigt skick.

Dripp, dropp... 20 meter staket, många brädor blir det och åtskilliga liter svart täcklasyr går det åt. Vi räknade just ut under vår lunchbreak att vi målat ungefär en ynka åttondel av alla ytor nu på förmiddagen. Kan nog behöva en rejäl kopp kaffe innan vi fortsätter...

...och en peppande inspirationsbild av kärleksörten 'Matrona' vars ljuvliga rödrosa toner förstärks och skärps mot den svarta bakgrunden.

Hoppas att ni alla får njuta av en riktigt skön trädgårdsdag idag efter allt regn och rusk! Nu blir det fika i solen, och sen ska jag klättra i byggnadsställningen för lite uppifrån-bilder av trädgården innan jag greppar penseln igen. 

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...